Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. september 2018

Eesti parimad kündjad selgunud

Tavaatrade parimad
Autor: Eesti Künniselts
14.-15. septembril toimunud Eesti Künnimeistrivõistlustel selgusid parimad meisterkündjad. Võisteldi meistrite, noorte ja vabaklassis. Lisaks toimus hobukünnivõistlus.

Tavaatrade parim oli Raido Kunila, teise koha sai Kaspar Järvala ning kolmanda koha Indrek Zilensk. Pöördatrade parim oli Jüri Lai, teise koha saavutas Priit Puuorg ja kolmandaks tuli Indrek Mägi.

Jüri Lai oli üliedukas ka sel aastal
Autor: Aare Hindremäe

Meistrite klass: TAVAADRAD1. Raido Kunila (Dotnuva Baltic)2. Kaspar Järvala (Kaspar Järvala Künniklubi)3. Indrek Zilensk (Kesa Agro OÜ)4, Mark-Hubert Heil (Flint Kaubandus OÜ)5. Keit Uusen (Olustvere TMK)Meistrite klass: PÖÖRDADRAD1. Jüri Lai (Stokker AS)2. Priit Puuorg (Kaspar Järvala Künniklubi)3. Indrek Mägi (Olustvere TMK)Vabaklass: PÖÖRDADRAD1. Mart Raudsep (Väikemetsa talu)2. Mart Kiiskküla (INTRAC Eesti AS)Noorteklass: TAVAADRAD1. Maiko Runtal (Olustvere TMK)2. Andres Tamm (Baltic Agro Machinery / Vinni Vald)3. Graivo Hallikas (Olustvere TMK)4. Tom Adamson (Olustvere TMK)5. Keido Õunapuu (Olustvere TMK)

Esimesel võistluspäeval künti kõrrepõldu ja teisel rohumaad. Raido Kunila oli tugev nii kõrre- kui rohumaakünnis, saavutades mõlemas parima punktisumma, kõrrepõllul 209,5 ja rohumaal 197, saades kokku 406,5 punkti, mis kindlustasid talle esikoha tavaatrade klassis.

Kaspar Järvalal läks paremini kõrrepõllu künd, mis tõi talle 199,5 punkti. Rohumaa künniga lisandus veel 191,5 punkti, mis viis mehe II kohale koondpunktisummaga 391.Napilt kolmandaks jäänud Indrek Zilensk kogus võistlustelt 390 punkti, olles võrdselt tugev mõlemal võistluspäeval.

Pöördatrade parima punktisumma sai Jüri Lai, kes kogus kõrrepõllul 227 ja rohumaal 224,5 punkti. 451,5 punkti tõid mehele kindla võidu. Teise koha saavutanud Priit Puuoru koondpunktisumma oli 405,5 ja 349,5 punkti sai kolmanda koha saavutanud Indrek Mägi.

Eesti Künnimeistrivõistluste võitjad Raido Kunila ja Jüri Lai esindavad Eestit järgmisel sügisel USAs Minnesotas toimuvatel kündmise maailmameistrivõistlustel.

Parimaks hobukündjaks tuli Eve Haggi
Autor: Eesti Künniselts

Reedel kündi laiemale ringkonnale propageerival VIP-künnivõistlustel osalesid Trigon Dairy Farming Estonia ASi juht Margus Muld, eurosaadik Urmas Paet, Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp, muusik Tõnu Raadik, miss Raplamaa 2018 I printsess Alondra Saar ning Kehtna vallavanem Indrek Kullam. VIP-kündi hinnanud põllumehed Jaak Läänemets ja Märt Riisenberg hindasid parimaks kündjaks Urmas Paeti.

Laupäeval toimunud hobukünnil osales neli võistlejat: Eve Haggi, Reelika Rätsep, Vello Tamm ja Tarmo Tähemaa. Hobukünni esikolmik oli Eve Haggi, Vello Tamm ja Reelika Rätsep. 

 

Vaata fotosid künnivõistlustest: 

Suur fotogalerii: Eesti künnimeistrivõistlused Kehtnas

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751