Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere lihatööstus laieneb

Rakvere lihatööstus laieneb
Foto: HKScan Estonia
Septembris algasid Rakvere lihatööstuses ehitustööd, mille käigus laiendatakse praetoodete osakonda ligi 2000 m² suuruse juurdeehitusega. Kokku investeerib HKScan sel aastal Rakvere lihatööstuse praetoodete osakonda 8 miljonit eurot.

„Investeering juurdeehitusse ja uude praetoodete küpsetus- ja pakendamistehnoloogiasse aitab meil tootmises teha nii kvalitatiivse kui ka kvantitatiivse hüppe. Tegemist on Baltikumis uue ja ainulaadse tehnoloogiaga, mille kasutuselevõtuga tõstame tootmise võimsust olemasolevaga võrreldes kuni neli korda, lisaks võimaldab toota uusi huvitavaid retsepte ning samal ajal muuta ka tootepakendeid tarbijatele mugavamaks ning keskkonnasõbralikumaks,“ kirjeldas HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.

Uus ja võimsam praetoodete tootmistehnoloogia annab Rakvere lihatööstusele võimaluse suurendada eksporti ja valmistada ka teistele HKScani gruppi kuuluvatele turgudele hakklihast valmistooteid nagu lihapallid, kotletid ja nagitsad. „Praetoodete turg kasvab kiiresti nii Eestis, Baltikumis kui ka Põhjamaades. Tänapäeva tarbijad hindavad oma aega üha enam ning eelistavad mugavaid valmistooteid, mistõttu on praetoodete kategooria lähiaastatel tugevas kasvutrendis, kasvades aastas 15%,“ lisas Mere.

Tänu investeeringule muutub tootmine Rakveres keskkonnasäästlikumaks, kuna uus tehnoloogia võimaldab säästa 5% energiakuludelt ning elektri asemel võetakse energiaallikana kasutusele gaas. Juurdeehitus valmib plaanide kohaselt veebruaris ning tootmine algab laienenud praetoodete osakonnas kevade teises pooles. Ehitustöid teostab Lääne-Virumaa kohalik ehitusettevõte Antaares AS.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960