• 05.10.18, 09:29
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Rakvere lihatööstus laieneb

Septembris algasid Rakvere lihatööstuses ehitustööd, mille käigus laiendatakse praetoodete osakonda ligi 2000 m² suuruse juurdeehitusega. Kokku investeerib HKScan sel aastal Rakvere lihatööstuse praetoodete osakonda 8 miljonit eurot.
Rakvere lihatööstus laieneb
  • Rakvere lihatööstus laieneb
  • Foto: HKScan Estonia
„Investeering juurdeehitusse ja uude praetoodete küpsetus- ja pakendamistehnoloogiasse aitab meil tootmises teha nii kvalitatiivse kui ka kvantitatiivse hüppe. Tegemist on Baltikumis uue ja ainulaadse tehnoloogiaga, mille kasutuselevõtuga tõstame tootmise võimsust olemasolevaga võrreldes kuni neli korda, lisaks võimaldab toota uusi huvitavaid retsepte ning samal ajal muuta ka tootepakendeid tarbijatele mugavamaks ning keskkonnasõbralikumaks,“ kirjeldas HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.
Uus ja võimsam praetoodete tootmistehnoloogia annab Rakvere lihatööstusele võimaluse suurendada eksporti ja valmistada ka teistele HKScani gruppi kuuluvatele turgudele hakklihast valmistooteid nagu lihapallid, kotletid ja nagitsad. „Praetoodete turg kasvab kiiresti nii Eestis, Baltikumis kui ka Põhjamaades. Tänapäeva tarbijad hindavad oma aega üha enam ning eelistavad mugavaid valmistooteid, mistõttu on praetoodete kategooria lähiaastatel tugevas kasvutrendis, kasvades aastas 15%,“ lisas Mere.
Tänu investeeringule muutub tootmine Rakveres keskkonnasäästlikumaks, kuna uus tehnoloogia võimaldab säästa 5% energiakuludelt ning elektri asemel võetakse energiaallikana kasutusele gaas. Juurdeehitus valmib plaanide kohaselt veebruaris ning tootmine algab laienenud praetoodete osakonnas kevade teises pooles. Ehitustöid teostab Lääne-Virumaa kohalik ehitusettevõte Antaares AS.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 19.09.25, 12:14
Kuldne tund ja nutikas tehnoloogia: tänapäeva farmid kasvatavad tervemaid vasikaid
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele