Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 2. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Näidati tselluloosi-nimelise mulli lõppu

Mull Vabaduse väljakul.
Foto: Liis Treimann
Koos tselluloositehase vastaste allkirjade üleandmisega riigikogus toimus Tallinnas Vabaduse väljakul performance T$€££u£oo$ – tselluloosi-nimelise majandusmulli lõhkamine.

10 000 allkirja on antud pöördumisele, mis juhib tähelepanu heale valitsemistavale ja nõuab tselluloositehase eriplaneeringu lõpetamist. Allkirjad andsid üle ökoloog Asko Lõhmus ning töörühma liikmed Asko Tamme ja Virve Sõber.

Performance’iga tahetakse juhtida tähelepanu sellele, et kavandatav Est-Fori tselluloositehas tänapäeva Eestisse ei sobi.

„Praegu tehase jaoks planeeritavates asukohtades on veekogude seisund kesine või halb. Lisanduva reostusega kaugeneme me endale võetud ja Euroopale lubatud eesmärgist muuta Eesti veekogude seisund heaks. Oleme juba korduvalt näinud, kuidas valminud tehas hakkab elama oma elu. Lisaks toorainevajadusele hakatakse rääkima vajadusest soodsama hinnaga elektri, vähendatud keskkonnatasude jms järele,“ selgitas algatusrühma liige Toomas Trapido.

Est-Fori tehase positiivne mõju on negatiivsest mõjust väiksem, leiavad tehase vastased.

Vaata fotogaleriid SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960