Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 4. detsember 2018

Eesti Maaülikooli ja Veski Mati stipendiumi võitis Siim Sepp

Fotol Veski Mati 2018 stipendiumi võitja Siim Sepp ja Balti Veski AS juhatuse esimehe Lauri Mõtsnik
Autor: Balti Veski AS
29. novembril 2018 andis teraviljatootja Balti Veski AS koostöös Eesti Maaülikooli (EMÜ) Joosep Tootsi fondiga Tartus üle Veski Mati stipendiumi, mille sel aastal pälvis Eesti Maaülikooli tudeng Siim Sepp.

22-aastane Häädemeestelt pärit Sepp õpib EMÜs kolmandal kursusel põllumajandussaaduste tootmist ja turustamist ning juhib aseesimehena Noorte Põllumeeste klubi tegevust.

Balti Veski AS juhatuse esimees Lauri Mõtsnik märkis, et stipendiumi võitja äratas komisjoni tähelepanu mitte ainult suurepäraste õppetulemustega, vaid ka pühendumisega valdkonda, mitmekülgsete õpinguid toetavate huvidega ning silmapaistva sooviga panustada nii kaetud laua, puhta looduse kui maaelu säilimisse.

„Veski Mati stipendiumi eesmärk on tunnustada üliõpilasi aktiivse Eestimaa maaellu panustava ühiskondliku tegevuse eest ja toetada uurimistööd, mis aitab parendada teravilja kvaliteeti ja toetab tooraine vääristamist,“ selgitas Mõtsnik. „Toetame läbi stipendiumi Siimu õpinguid, et aidata tal jõuda viljakate ideede ja nende täideviimiseni ning soovime talle palju õnne ja edu!“

2000 euro suurune stipendium makstakse välja kaheksa kuu jooksul võrdsete osadena 250 eurot kuus, novembrist juunini.

Teraviljatootja Balti Veski AS annab Veski Mati stipendiumi välja teist aastat järjest. Eelmisel aastal võitis stipendiumi Marite Juurik Viljandimaalt, kelle uurimistöö eesmärgiks on anda meie põllumeestele parendatud viljaseemet, mis peaks vastu kliimale ja haigustele ning oleks samaaegselt saagirohke.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616