Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KIKi juhatajaks saab Andrus Treier

Pildil Andrus Treier Lux Expressi juhi kohal.
Foto: Kristjan Teedema, Tartu Postimees/Scanpix
Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) nõukogu kinnitas avaliku konkursi tulemusena KIKi uueks juhatuse liikmeks Andrus Treieri.

Andrus Treier oli riigile kuuluva finantsasutuse KredEx eesotsas üle kümne aasta. Lisaks on ta töötanud juhi ja finantsjuhina erinevates ettevõtetes ning audiitori ja konsultandina rahvusvahelises ärinõustamise ettevõttes KPMG. Ta omab Tartu Ülikooli strateegilise juhtimise magistrikraadi.

„KredExi pikaajalise juhina on Andrus Treieril väga hea kogemus toetusmeetmete rakendamisel,“ põhjendas KIKi nõukogu esimees ja keskkonnaminister Siim Kiisler juhi valikut.

Andrus Treier sõnab, et KIK on Eesti keskkonna hoidmisel kandnud olulist rolli, kuid palju on veel vaja ära teha. „Tarvis on laia spektrit teenuseid, alates jätkuvast teavitustegevusest kuni spetsiifiliste nõuannete ja nutikate lahenduste pakkumiseni, et aidata projekte ressursitõhusalt ja jätkusuutlikult ellu viia. Usun, et suudan oma pikaajalise ja mitmekesise juhtimiskogemusega aidata KIKil seda ülesannet täita,“ kommenteerib Treier edasisi eesmärke, jätkates, et kahtlemata pakub KIK talle huvitavaid väljakutseid sedavõrd laiahaardelises valdkonnas. „Keskkonnavaldkond on tervikuna pidevas arengus ja muutumas päev-päevalt üha olulisemaks. Seda enam, et tegelikult me kõik oma igapäevaseid tegevusi tehes puutume kokku keskkonnaga.“Andrus Treier asub KIKi juhataja ametikohale 1. jaanuarist 2019. Praeguse juhataja Veiko Kaufmanni tööleping lõpeb 31. detsembril 2018. KIKi juhataja ametikohale kuulutati välja avalik konkurss, kuhu laekus 38 avaldust. KIKi juhataja ametiaeg on kolm aastat.

Keskkonnaameti juhiks saab Riho Kuppart

KIK on riigile kuuluv finantsasutus, mis rahastab keskkonnaprojekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, CO2 kvoodimüügi tuludest ning Euroopa Liidu struktuurifondidest. Lisaks pakub KIK võimalust taotleda sihtotstarbelist laenu keskkonnaprojektide elluviimiseks. Kaheksateistkümne aastaga on riik KIKi kaudu toetanud ligi 20 tuhandet keskkonnaprojekti. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960