Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 23. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aiandusliidu järelehüüe Eesti marjakasvatuse eestvedajale

Valdis Kaskema ettevõttes toimusid iga-aastased praktilised õppepäevad marjakasvatajatele
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
20. jaanuaril lahkus meie seast ootamatult Eesti maasikakasvatuse üks eestvedajaid, Kindel Käsi OÜ juht ja omanik, Eesti Aiandusliidu liige Valdis Kaskema.

Sinu lahkumine oli meile ootamatu, kolleegid ja kaasteelised keeldusid uskumast uudist Sinuga juhtunud traagilisest õnnetusest. Alles eelmisel nädalal istusime koos Maaülikoolis ja arutasime töökoosolekul kodumaise aianduse tuleviku üle järgmisel kümnel aastal. Olid Sulle omaselt tõsine, mõtlik ja süvenenud, kui jutt käis Sind puudutavatest töödest ja tegemistest. Lahkudes ütlesid muiates ja kavalalt silma pilgutades, et „järgmine nädal olen perega Eestist ära. Tulen tagasi, siis räägime, mul on mõtteid“… .

Sa olid suurepärane näide Eesti põllumehest, kes töökuse ja sihikindlusega on nullist jõudnud suurimaks maasikakasvatajaks Eestis. Spordimehe sihikindlus ja hasart saatis Sind kõikides Su tegemistes, olid tööalaselt kompromissitu.

Oled asunud teele, kaugele teele – sinna, kus taevas toetunud veele... .

Nüüd jätkub Su töö taevastel maasikaväljadel. Ära meid unusta ja anna meile nõu, kui näed, et Sinu põldudel maa peal midagi ei klapi!

Hüvasti Valdis, meie kaotus on suur ja korvamatu.

Sügav kaastunne Helenile, lastele ja lähedastele.

Eesti Aiandusliit

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960