Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 13. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lihaveisekasva­tajate Selts annab välja esimesed „Eesti Lihaveis“ märgised

Eesti Lihaveisekasvatajate Selts annab välja esimesed „Eesti Lihaveis“ märgised
Foto: Eesti Lihaveisekasvatajate Selts
Eesti Lihaveisekasvatajate Selts annab täna Tartus toimuval Maaelufoorumil välja esimesed üheksa „Eesti Lihaveis“ märgist.

Eesti Lihaveisekasvatajate Selts annab täna, 13. veebruaril Tartus toimuval Maaelufoorumil välja esimesed üheksa  „Eesti Lihaveis“ märgist.

„Eesti Lihaveis“ on usaldusel põhinev farmi kvaliteedimärk. Märgise taotlemisega kinnitab lihaveisekasvataja, et kasutab oma karja kasvatamisel parimaid praktikaid, täidab loomade heaolu ning keskkonnanõudeid ning karjas peetakse jõudluskontrolli. Märk „Eesti Lihaveis“  tähendab, et tegemist on hea tava järgi kasvatatud loomade ja nendest saadud toodanguga.

„Kõik Eestis sündinud ja kasvanud lihaveised on Eesti lihaveised. Kuid just nimetatud kvaliteedimärgiga farmid on tänu kindlatele kvaliteedinõuetele selgemini eristatavad nii teistele loomakasvatajatele, tarbijatele kui kõikidele lihasektoriga kokku puutuvatele inimestele. Märgi saanud farm võtab sellega endale ka vastutuse korrektse ning efektiivse loomakasvataja- ja eeskujuna nii kogu ülejäänud sektori, kui ka noorte ja alustavate ettevõtjate ees. Nendes farmides kasvatatakse häid loomi ja toodetakse head, eestimaist, lihaveiseliha“ ütles Eesti Lihaveiskasvatajate seltsi esimees Jane Mättik.

Lihaveisekasvatus on Eestis praegu kõige kiiremini kasvav põllumajandusliku tootmise haru. Märgiga „Eesti Lihaveis“ tõstame esile meie tublimaid farmereid ning tunnustame nende visa tööd, tänu millele on viimastel aastatel tunduvalt tõusnud lihaveiseliha kvaliteet ning hooldatud tuhandeid hektareid rohumaid.

Eesti Lihaveisekasvatajate Selts loodi 21. juunil 2000. aastal. Seltsil on täna üle 350 liikme ning seltsi liikmete kasvatada üle poolte Eestimaal kasvavatest lihaveistest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960