Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 13. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PMA läks üle regionaalsele juhtimisele

PMA tegeleb taimetervisest maaparanduse küsimusteni.
Foto: Reuters/Scanpix
Põllumajandusameti (PMA) 12 maakonnakeskusest sai 4 regiooni, kuid kõik esindused klientide teenindamiseks jäävad alles.

„Analüüsime pidevalt oma tööpõldu, et parendada pakutavaid teenuseid ja need vastaksid klientide ootustele. Ümberkorralduse eesmärk on muuta juhtimine efektiivsemaks. Meie 12 maakonnakeskust on teinud väga head tööd, kuid täna näeme, et koondades juhtimise nelja regiooni, saame astuda järgmise sammu oma teenuste efektiivsuse ja kvaliteedi tõstmisel,“ ütles Põllumajandusameti peadirektor Egon Palts.

Regioonijuhi kohtadele toimus avalik konkurss. Valituks osutunud inimestest kolm on pikaajalise Põllumajandusametis töötamise ja üks Maaeluministeeriumi kogemusega.

Põllumajandusameti (PMA) Põhja regiooni juhib Raplas Imbi Silde ja ameti esindused asuvad Sakus, Paides, Tallinnas ja Raplas. Imbi juhtis varem Järva-Rapla keskust ning Põllumajandusametis maaparanduse valdkonnas töötanud üle 20 aasta. Tema juhitud keskust on ametis tunnustatud kui tugevat ja ühtset meeskonda.

Lõuna regiooni juhib Viljandis Aivar Kustavus ja PMA esindused on Põlvas, Valgas, Viljandis ja Võrus. Aivaril on põhjalikud teadmised mahepõllumajandusest ja struktuuriüksuse juhtimise kogemus Viljandi keskuse juhina.

Ida regiooni juhib Jõgeval Lauri Kirs ja PMA esindused on Jõgeval, Tartus, Jõhvis ja Rakveres. Oma töös maaparanduse peaspetsialistina juhtis Lauri tulemuslikult mitmeid töögruppe, ta omab head koostööoskust ja on orienteeritud eesmärkide saavutamisele.

Lääne regiooni juhib Kuressaares Taavi Kand ja ameti esindused on Kärdlas, Haapsalus, Pärnus ja Kuressaares. Taavi peab Põllumajandusametis tööle asudes prioriteediks ameti töö mõju lõpptarbijale. Ta omab juhtimiskogemust Orissaare teenuskeskuse juhina ning Maaeluministeeriumi osakonnajuhatajana.

„Uute regioonijuhtide ülesandeks on tagada meie klientidele kiire ja kvaliteetne teenus üle Eesti, samuti selleks vajaliku info vahetamine ja ressursside parem paigutus ning seeläbi Eesti toidusektori arengule kaasa aitamine,“ ütles Egon Palts.

TASUB TEADA 

PMA kliendid on maaparanduse, mahepõllumajanduse, taimekaitse, taimetervise, sordikaitse, seemne ja taimse paljundusmaterjali, GMO, väetise ning aiandustoodete valdkondades.

Esinduste kontaktandmed on samad, mis senistel maakondlikel keskustel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960