Autor: Põllumajandus.ee • 4. aprill 2019

Rakvere Lihatööstuse šašlõkk pälvis Parim Lihatoode 2019 tiitli

Eesti Parima Toiduaine Konkursil on selgunud esimesed tänavused tiitlivõitjad. Meil on hea meel teatada, et selle aasta parim lihatoode on Rakvere ameerikapärane tammesuitsuses marinaadis šašlõkk.
Parim lihatoode sel aastal.
Foto: Rakvere Lihatööstus

„Kui paar nädalat tagasi tähistasime Rakvere ja Talleggi toodetega Eesti Parima Toiduaine konkursi ajaloo edukaima osaleja tiitlit, siis tänane tiitel Eesti Parima Lihatoote 2019 näol on sellele kirsiks tordil ning eelkõige tunnustus kõikidele meie töötajatele,“ rõhutas HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.

Loe lisaks: Esimesed tänavused parimad toiduained on selgunud

„Sel korral oli lihatoodete kategooria konkurss varasematest aastatest rohkearvulisem ja võistlustulle astus suisa 28 toodet. Eristuvad ja maitsvad tooted on kriitiline edutegur tihedas konkurentsis ellujäämiseks ning on rõõm tõdeda, et eelmisel aastal turule toodud Rakvere Taste of America sari eesotsas ameerikapärase tammesuitsuses marinaadis šašlõkiga on kiiresti lihasõprade lemmikuks saanud. Lisaks autentsetele ameerika maitsetele on maitsev šašlõkk käsitsi lõigatud parimast šašlõkilihast ehk kaelakarbonaadist. Boonusena on maitsev šašlõkk pakitud käepärasesse ja loodussõbralikku sangaga kotti, mille valmistamiseks kulub kuni 71% vähem materjali võrreldes varasema šašlõkiämbriga,“ tõi esile Mere.

Tooteid hindab komisjon, kuhu kuuluvad kokad, õppeasutuste toitumise valdkonna õppejõud, toitumisteadlased, järelevalveasutuste ja kaubandusettevõte esindajad ning teised toiduga töötavad asjatundjad. Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, välimust, aga ka tervislikkust, pakendit, uudsust ja müügiedu. Üldkonkursi hindamiskomisjoni tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer.

Ühtekokku osaleb tänavu Eesti Parima Toiduaine konkursil 180 Eesti toiduainet ja jooki. Konkursi kuldmärgi saanud võidutoode kuulutatakse välja 24. aprillil toimuval Toiduainetööstuse aastakonverentsil. Üks konkursi 25-aastase ajaloo jooksul tunnustatud toiduaine pälvib juubeliaasta puhul ka eriauhinna – Eesti Parim Toiduaine 25 Grand Prix tiitli.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960