Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee • 25. aprill 2019

Maamessi parimad palad

25.-27. aprillil toimuval Maamessil tuuakse külastajate ette põllumajanduse, metsanduse, aianduse ning toiduvaldkonna väljapanekud. Meie tegime oma valiku messi parimatest paladest, mida kindlasti tasub oma silmaga vaatama minna.
<strong >GP Baltic toob messile uue põlvkonna Kirovetsi K744-R4 Premium</strong>
Foto: GP Baltic

Messiala laiub 70 000 m2 ja omi tooteid-teenuseid on tulnud näitama 480 eksponenti 12st riigist. Tänavu on messiuudised tähistatud kartuli-märgiga.

Stokker esitleb McHale rullipurustit ja söödalaotajat. McHale C430 rullipurusti ja söödalaotaja on rippes kasutatav ning ideaalselt sobiv väikestesse ja vanematesse lautadesse. Võimalik kanda kuni kahte rulli diameetriga 1,2 meetrit. Masinal on 3-astmeline joystickist juhitav 300 kraadi pööratav väljalasketoru.

Intrac näitab metsatehnikat. John Deere 1010G forvarder on põhjaliku uuenduskuuri läbinud kergklassi väljaveotraktor, mis on disainitud BMW Design Works spetsialistide poolt. Erilist rõhku on uue ilme loomisel pandud teeninduspunktide paremale ligipääsetavusele.

Masinal on 11-tonnine kandevõime, kerge tagaraam ja võimas FT4 mootor kombineerituna 26.5’’ rataste, IBC ja pika tagumise tandemiga.

Agri Partner on messil väljas Bonino AB 70 TR haljasmassi koguriga. Tegu on unikaalse lahendusega, mis ühendab endas niiduki, haagiskoguri ja söödajagaja. Haljasmassi kogur aitab lihtsalt ja säästvalt kasutada toiteainerikast värsket haljasmassi loomasöödana.

<strong >Agri Partner on messil väljas Bonino AB 70 TR haljasmassi koguriga</strong>
Foto: Agri Partner

Maamasin OÜ esitleb ilmselt maailma nutikaimat linnupeletajat. BirdAlert reageerib lindude häälitsustele ning rakendab eelnevalt määratud hirmutusmeetodid (liigile vastav hädakisa, kotkasilm või mõni muu hirmutusmeetod). Kuna seade töötab vaid siis, kui linnud reaalselt kohal on, ei harju sulelised tagajärgedeta hirmutamisega ära. Nutika seadmega käib kaasas ka tarkvara, mille abil on võimalik seadme tööd eemalt juhtida ning näha seda, mitu korda ja milliste liikide peale on seade aktiveerunud. Veel saab näha täispuhutavat hernehirmutist, mis töötab ebareeglipärase intervalliga ning puhub täis kangast kuju. Lisaks kangast kujule on seadmel hirmutav hääl ja pimeda aja tarvis vilkuv valgustus hirmuti kuju sees.

Maamasin eitleb hernehirmutist.
Foto: Maamasin

Roosad roomikud. MFO esitleb messipublikule roomikuid, mis paistavad silma oma erakordse värvi poolest – need on värvitud roosaks, seda üllal eesmärgil. Nimelt osales ettevõte heategevuslikul oksjonil ning võitis selle. Kogu tulu läks rinnavähi uuringute toetuseks Breast Cancer Associationi fondi. MFO on esimene välisfirma, kes Rootsis toimunud oksjoni võitis. Fondi koguti rekordsumma.

GP Baltic toob messile uue põlvkonna Kirovetsi K744-R4 Premium. Traktorit käitab 428-hobujõuline Mercedes-Benzi mootor, käigukast on poolautomaat käikude arvuga 16/8. Traktori maksimaalne kogumass on 19000 kilogrammi.

Eesti Agritehnika näitab Reiter Respiro lintvaalutit. See on ainulaadse rohusööda ja põhu vaalutamise kontseptsiooniga – kogu ulatuses painduv ja maapinda kopeeriv väikese diameetriga kogurheeder, mille kohal olev tasandusrulliga rootor võimaldab vaalutamisel seninägematuid töölaiusi, jättes transportlaiuse samas kompaktseks.

Paul-Tech tutvustab põllumuldade niiskuse monitoorimise süsteemi. See aitab põllumeestel säästa aega ja parandada efektiivsust läbi reaalajas nähtava info põhjal, põllumulda paigaldatud andurite abil saab jälgida põllumulla niiskuse ja soolsuse taset, niiskuse kättesaadavust taimedele, kandevõime näitajat, temperatuuri erinevatel sügavustel jne.

Melker Baltik näitab Kneilmann postiniidukit. Takistuste nagu postid või puud ilmumisel niidab lõikepea takistuste ümber kasvava taimestiku. Takistuste ümbruse niitmise ajal ei ole vajalik kandemasina liikumist peatada.

LOE LISAKS:

Tule tutvu uue CLAASi kombainiga ja LEMKENI randaaliga

Dotnuva Baltic näitab CASE IH ja Kvernelandi tehnikat

Baltic Agro Machineryl kolm uudistoodet Maamessil

Maamessil näeb punast, keda võib usaldada

Täna algav Maamess toob suursuguse tehnikanäituse

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960