Autor: Põllumajandus.ee • 15. mai 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RMK viib läbi enampakkumisi jahipidajate leidmiseks

RMK viib maikuus läbi jahilubade eesostuõiguse enampakkumise Kilingi-Nõmme, Kuressaare ja Väätsa jahipiirkondade kümnele jahialale jahipidajate leidmiseks. Pakkumisi 2019-2020 jahihooajaks saab esitada 27. maini.
RMK viib läbi enampakkumisi jahipidajate leidmiseks.
Foto: Pixabay

Jahialadel on lubatud küttida suurulukitest põtra, metskitse, punahirve ning metssiga. Samuti saab küttida suurkiskjaid Keskkonnaameti poolt kehtestatud tingimustel ja väikekiskjaid.

RMK jahindustalituse juhataja Kalev Männiste sõnul oodatakse enampakkumisel osalema nii jahimehi-naisi kui jahiseltskondi, kes kasutaksid enampakkumisele minevat kümmet jahiala aastaringselt. „Lisaks neil aladel jahi pidamisele ootame, et enampakkumise võitjad panustavad teadusliku uurimis- ja seirematerjali kogumisse. Enampakkumise võiduga kaasneb ka väikekiskjate küttimiskohustus ja kobraste üleujutuste likvideerimise kohustus,“ lisas Männiste.

TASUB TEADA:

Jahilubade eesostuõiguse enampakkumine toimub elektroonilises hankekeskkonnas Mercell. Pakkumus tuleb esitada hiljemalt 27. mail 2019 kell 12:00. Rohkem infot enampakkumise kohta leiab siit.

Seekord pakutakse enampakkumise võitjatele võimalust jahilubade eesostuõigust pikendada. „See toimub avalduse alusel jahihooaja ehk aasta kaupa ning eeldab, et taotleja on korrektselt täitnud talle seatud kohustused,“ selgitas Männiste pikendamise võimalusi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960