Autor: Põllumajandus.ee • 21. mai 2019

VTA korraldab eriti ohtliku loomataudi õppuse

Veterinaar- ja Toiduamet (VTA) korraldab 22. mail Tartu vallas, Kukulinna külas asuva Jampo sigala territooriumil suu- ja sõrataudi regionaalse õppuse.
Siga põhus.
Foto: Pixabay

Terve päeva kestev õppus koosneb väli- ja staabiõppusest, mille käigus mängitakse läbi eriti ohtliku loomataudi tõrjumist.

„Õppuse eesmärgiks on harjutada koostööd teiste kaasatud asutustega eriti ohtliku loomataudi puhkemisel,“ ütles Veterinaar- ja Toiduameti kriisijuht Heidi Käär. „Harjutame ka sündmuspaiga tööde juhtimist, taudipunkti lokaliseerimist, teede sulgemist ja ümbersõitude märgistamist ning muid tegevusi.“

Õppusel osalevad lisaks Veterinaar- ja Toiduameti Jõgevamaa-Tartumaa piirkondlikule keskusele veel Tartu vald, Maanteeamet, Päästeameti Lõuna päästekeskus, Politsei- ja Piirivalveameti Lõuna prefektuur, Keskkonnaamet ja Vireen AS.

Õppuste ajal võib liiklus Jampo sigala vahetus läheduses olla häiritud. Palume kohalikel elanikel ja ettevõtetel suhtuda õppuste läbiviimisesse mõistvalt. Õppuse korraldajad teevad omalt poolt kõik, võimalikult vähe tavapärast liiklust häirida.

TASUB TEADA

Loomataud loetakse eriti ohtlikuks, kui see levib kiiresti loomapopulatsioonis, põhjustab ulatuslikku haigestumist ja suurt suremust ning sellega võib kaasneda suur majanduslik kahju. Ohtlik on ka selline loomataud, mis kujutab tõsist ohtu inimese elule ja tervisele. Eriti ohtlikud loomataudid on näiteks sigade Aafrika katk, suu- ja sõrataud ning lindude gripp.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960