Autor: Linda Eensaar • 19. juuni 2019

Ülo Kivine: hea ja tuttav on tagasi olla

Tere ja Farmi uus ja ühtlasi vana juht Ülo Kivine.
Foto: Toomas Huik, Postimees/Scanpix
Ülo Kivine on nüüd juba kuu aega saanud olla uuesti vanal ametil. 8. mail Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse ASi tegevjuhi kohalt lahkunud Katre Kõvaski asemele tulnud Kivine ütleb, et hea on tagasi olla, kuid päris seda tunnet ei ole, et justkui poleks päevagi möödas.

“Tuttav tunne on, aga Saaremaa oli piisavalt erinev kogemus ja omajagu on siin ka asjad muutunud,” ütles Kivine ise, et tal on hea tunne tagasi olla. Üheks pidevalt jätkuvaks eesmärgiks uuel ametil peab ta piimatoodangu jõudsamat eksporti. Aprillis, vahetult enne juhtide vahetust, saatis Tere oma proovipartii lõssipulbrit Vietnami.

“Vietnam ongi nüüd üks kindel partner teiste ekspordiriikide seas. Samas ei tooks seda välja kui midagi eraldi ja erilist,” rääkis Kivine. “Pigem keskendume praegu olemasolevatele ja nii-öelda turvalistele turgudele,” lisas ta.

Sealjuures sai Kivine Kõvaski käest päranduseks uute toodete väljatulemise hetke. Sel suvel täieneb nii Tere kui ka Farmi toodete sortiment mitme uudistoote võrra. “Täpsemalt ei räägi, aga isegi sügisel on uusi häid ja väga häid tooteid tulemas. Muidugi on sügiseks poelettidele saamine väga pikk protsess – juba praegu on kettidega läbirääkimised. Aga on ka kiiremaid aegu olnud, näiteks Oliver Kruuda ajal võis ka 40 päevaga mõne asja riiulile saada,” meenutas ta varasemat kogemust Teres. “Tegelikult see muidugi oleneb: maitset on mõnel tootel lihtsam muuta või juurde tuua kui mingit täiesti uut põhitoodet välja mõelda,” ütles Kivine.

Miljon eurot maksuvõlga

Äripäeva Infopangast nähtub, et Terel on üle miljoni euro maksuvõlga. “Selle saneerimine on praegu pooleli ja maksuametiga on kindlad kokkulepped töös ning seda kõike vastavalt saneerimisprotsesside tavapärastele etappidele,” kinnitas Kivine, et kõik on kontrolli all. “Siinkohal ei näita see meie majanduslikku võimekust,” lisas ta.

Enne Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse ASi naasmist oli Ülo Kivine alates 2015. aastast ASi Saaremaa Piimatööstuse juht. Kivise enda sõnul otsus seal oma töö lõpetada väga kergelt ei tulnud, kuid pidas lahkumist mõistlikuks, sest muu hulgas peab ta oluliseks, et piimatööstuse puhul võiks juht olla pidevalt tööstuse lähedal – tema aga reisis kogu aeg Tallinna ja Saaremaa vahet.

Saaremaa Piimatööstuse uueks juhiks sai alates 10. juunist senine Tere ja Farmi Piimatööstuse juhatuse liige Valdis Noppel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960