Autor: Liina Laks • 15. juuli 2019

Hiina seakriis jätkub, teiste lihatootjate aktsiad jätkavad rallit

Hiinat tabanud sigade Aafrika katk pühkis juunis Hiina seakarjast möödunud aasta sama ajaga võrreldes veerandi.
Seafarm Hiinas Anhui provintsis
Foto: Reuters/Scanpix

Eelmisel aastal tabas maailma suurimat sealihatootjat Hiinat suur tagasilöök sigade Aafrika katku epideemia näol. Inimestele on haigus ohutu, kuid sigadele surmav. Kuigi ametlikud numbrid näitavad, et seakarjast on kadunud ca 25%, siis Reutersiga rääkinud loomapidamise eksperdid hindavad, et tegelikult võib olla kadunud lausa pool karjast.

Osaliselt Hiina hädade tõttu on tõeliselt head ajad teistel maailma lihatootjatel. Maailma suurususelt esimene lihatootja, Brasiilia JBS SA aktsia on ainuüksi tänavu kerkinud 105%, maailma suuruselt teise lihatootja, USA Tyson Foodsi aktsia 50%, Brasiilia Industrias Bachocho aktsia 35% ning Mehhiko kanalihatootja BRFi aktsia 57%.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960