Autor: Jaanus Vogelberg • 22. juuli 2019

HKScan suutis kahjumit vähendada

HKScan Estonia avas Rakvere lihatööstuse äsjavalminud laienduse. HKScan kontserni tegevjuht Tero Hemmilä.
Foto: LIIS TREIMANN
HKScan Groupi käive oli teises kvartalis 439,4 miljonit eurot. Tegevuskahjum (EBIT) oli seejuures aga 6,6 miljonit eurot, mis on siiski paranemine võrreldes eelmise aasta sama aja tulemusega, mil kahjum oli 16,7 miljonit eurot. Ettevõtte teatel on kahjumi vähenemisele kaasa aidanud linnuliha ärisuuna hea areng.

HKScanil õnnestus edukalt ka aktsiaemissioon, mis tõi ettevõttesse 71,9 miljonit eurot. Tänu aktsiaemissioonile on HKScan ka pankadelt paremad laenutingimused välja võidelnud.

HKScani juht Tero Hemmilä ütles, et lähiaastatel peaks maailmas lihatarbimine kasvama. Ta avaldas lootust, et EBIT jätkab kasvu. "Teine kvartal oli endiselt veidi negatiivne, kuid näitas selget arengut. Me ei ole tulemusega rahul, aga suund on õige," märkis ta.

HKScan on alustanud ka sealiha ekspordiga Hiinasse, mida räsib seakatk. Siiski on tegu veel marginaalse ärisuunaga. Hiina seakatkuepideemia tõstab aga HKScani teatel sealiha hinda ja mõjutab kaudselt ka teiste lihakategooriate maksmust.

Ettevõte jätkab ka kokkuhoiukavaga, mis peaks kolme aastaga firma kasumlikkuse suunas pöörama. HKScan toonitab ka fakti, et liha on osa vastutustundlikust ja tervislikust dieedist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960