Autor: Põllumajandus.ee • 3. oktoober 2019

Omanikud otsustasid Mereranna PÜ maha müüa

Mereranna põllumajandusühistu omanikud leidsid üleeilsel erakorralisel koosolekul, et ühistu pannakse terviklikult müüki. Majandusraskustes ühistule on juba mitmeid huvilisi tekkinud.
Piimakari otsib uut omanikku.
Foto: Pixabay

Mereranna PÜ juhatuse liige Urmas Lehtsalu kinnitas, et eile koosolek tõepoolest toimus ning selle käigus leidsid Mereranna põllumajandusühistu omanikud, et soovivad ühistu müüki panna, vahendab ajaleht Meie Maa.

Meie Maa andmetel olid ühistu müügi poolt kõik omanikud. Lehtsalu sõnul on põllumajandusühistule juba mitmeid potentsiaalseid ostjaid tekkinud. „On olemas kindla nägemusega huvilisi ning ka neid, kes hetkel veel mõtlevad,“ rääkis ta.

Kas kindla visiooniga huvilised piimakarja ka edasi pidada soovivad või milline nende edasine plaan ühistuga välja näeb, seda Lehtsalu öelda ei osanud.

Urmas Lehtsalu märkis, et müügiotsus ühistu igapäevast tööd ei mõjuta ning praegu toimib kõik samaviisi edasi.

Müüki läheb kogu ühistu terviklikult, koos loomade ja inventariga. „Omanikud otsustasid, et kui müüakse, siis müüakse tervikvarana,“ lisas juhatuse liige Lehtsalu.

Lehtsalu rõhutas, et Mereranna põllumajandusühistut tabanud majanduslikud raskused on tingitud eelkõige just Saaremaa piimatööstuselt laekuva raha viibimise pärast, aga see ei ole kindlasti põhjus, miks ühistu müüki pandi.

TASUB TEADA

2018. aastal moodustas Mereranna Põllumajandusühistu müügitulu 1 646 604 eurot, mis on 402 707 euro võrra väiksem, kui eelmisel perioodil, seda eelkõige piima hinna languse arvelt ja teravilja vähese realiseerimise arvelt. Kuna 2018. aasta oli viljakasvatuse jaoks ebasoodne, siis teravilja müügitulu vähenes 258 049 euro võrra võrreldes 2017. aastaga. Müügitulust moodustas 88% piima müük, 2% teravilja müük, 8% loomade müük, ning 2% muude kaupade ja teenuste müük.

Tulundusühistu Mereranna Põllumajandusühistu kahjumiks kujunes 2018. aastal 265 425 eurot.

Allikas: Ettevõtte majandusaasta aruanne Äripäeva Infopangas.

Allikas: Meie Maa, 2. oktoober 2019

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960