Autor: Põllumajandus.ee • 22. oktoober 2019

Täna selgub, kellest saab Aasta põllumees 2019

Maalehe ja Põllumajandus-Kaubanduskoja konkursile "Aasta põllumees 2019" on maamajanduslikud organisatsioonid esitanud 9 väärikat kandidaati viiest maakonnast.
Traditsiooniliselt antakse konkursi võitjale üle ajaloolise "Külvaja" kuju vähendatud koopia.
Autor: Liis Treimann

Tiitlile konkureerivad nii mahe- kui tavatootjad Pärnumaalt ja Lääne-Virumaalt, samuti Valgamaalt, Tartumaalt ja Raplamaalt. Esindatud on piimatootmine ja teraviljakasvatus, samuti lihaveise- ja seakasvatus. Põllumehed konkureerivad ka kartulikasvatuse, mesinduse, õunakasvatuse ning õunasiidri tootmisega.

Võitja selgub täna Tallinnas Riigikogu konverentsikeskuses peetaval konverentsil.

Konkurssi „Aasta põllumees“ korraldavad Maaleht ja Eesti-Põllumajandus-Kaubanduskoda juba 19. korda. Konkursiga soovivad Maaleht ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) väärtustada maatöö tegijaid ja tõsta põllumehe amet laiema avalikkuse ette.

Võitja saab „Külvaja“ kuju

Traditsiooniliselt antakse konkursi võitjale üle ajaloolise "Külvaja" kuju vähendatud koopia. Skulptor Ferdi Sannamehe 1927. aastal valminud pronksist skulptuuri "Külvaja" võitis 1928. aastal tollane Piistaoja talu peremees Theodor Pool kui Eesti parima talu omanik. Skulptuuri vähendatud koopia on modelleerinud skulptor Tiiu Kirsipuu.

Kuju üleandmisega soovivad Maaleht ja Põllumajandus-Kaubanduskoda rõhutada ajaloolist järjepidevust maaharimise ja põllumajanduse edendamisel Eestimaal läbi sajandite.

Konkursi „Aasta põllumees 2019“ nominendid:

Aare Kalson, SF Pandivere OÜ, Tartumaa, Lääne-Virumaa

Ly Kivikas, Kaisma OÜ, Pärnumaa

Indrek Klammer, Voore Farm OÜ, Lääne-Virumaa

Mart Kullamaa, Muhe Mesi OÜ, Lääne-Virumaa

Dagmar ja Endel Lindre, Vainu talu, Raplamaa

Helga Pikkmets, Mätiku Talu OÜ, Pärnumaa

Gustav Põldmaa, Simuna Ivax OÜ, Lääne-Virumaa

Alvar Roosimaa, Jaanihanso OÜ, Pärnumaa

Tiina ja Ivo Tomson, Vilsi OÜ, Valgamaa

"Aasta põllumehe 2019" valis konkursi žürii: Raul Rosenberg – žürii esimees (Maaelu Edendamise Sihtasutus), Illar Lemetti (Maaeluministeerium), Jaan Sõrra (Tartumaa Põllumeeste liit), Jaan Metsamaa (aasta põllumees 2018), Kalle Reiter (Eesti Aiandusliit), Roomet Sõrmus (Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda), Andres Eilart (Maaleht), Silja Lättemäe (Maaleht) ja Milvi Aun (Keskkonnaamet), Kerli Ats (Eestimaa Talupidajate Keskliit) ja Kristi Lomp (AS Selver).

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751