Autor: Põllumajandus.ee • 8. november 2019

Kriminaalmenetlusse sattunud maaeluministri nõunik astus tagasi

Mart Järviku nõunikku süüdistati temaga lepingulistes suhetes olnud ettevõtte seismise eest PRIAga peetud vaidluses.
Foto: Liis Treimann
Maaeluministri Mart Järviku (EKRE) majavälise õigusnõuniku kohal töötanud Urmas Arumäe teatas reedel pärast uudiseid kriminaalmenetluse algatamisest tema suhtes ning valitsuskoalitsiooni teiste parteide esindajate kriitikast, et loobub ministri nõustamisest.

Urmas Arumäe saatis täna ministeeriumile ja erakonnale teate, et lõpetab ministrile õigusabiteenuse osutamise, vahendas maaeluministeeriumi kodupartei EKRE juht Mart Helme teatega.

Siseminister Mart Helme ütles sealjuures, et tunnustab Arumäe otsust, ning väitis, et Mart Järviku suunal tehtud rünnakud on alusetud ning poliitiliselt motiveeritud.

"Mart Helme avaldab lootust, et kriminaalasja algatamine Arumäe suhtes on alusetu ja mingit huvide konflikti või selle ärakasutamist advokaat Arumäe poolt PRIA suhtes ei ole tegelikult toimunud," seisis teates.

Helme lisab, et minister Mart Järvikut erakond kindlasti tagasi ei kutsu. "Maaeluminister on teinud väga head tööd. Tema pihta suunatud rünnakuid tuleb võtta Reformierakonna ja sotside alatu infooperatsioonina."

ERRi andmetel sai Arumäest minister Mart Järviku mittekoosseisuline õigusnõustaja tänavu 3. mail palgaga 3100 eurot kuus.

Toetust Järviku jätkamisele väljendas reede hommikul ka rahandusminister Martin Helme. "Meie seisame oma ministri taga reservatsioonideta. Järviku tagandamine või tagasi kutsumine ei tule kõne allagi. Kui tema nõunikud on andnud talle halba nõu, siis tuleb läbi arutada nende nõunike sobivus, kuid ministrit see ei kõiguta," ütles Martin Helme sotsiaalmeedia vahendusel.

Nõuniku tagasiastumist nõudis peaminister

ERRile antud intervjuus ütles peaminister Jüri Ratas, et Urmas Arumäe ei peaks jätkama maaeluministri Mart Järviku nõunikuna. Ratas ütles, et peab kriminaalasja algatamist Urmas Arumäe suhtes väga tõsiseks. "See on väga tõsine. Ja selles väga keerulises situatsioonis, kus ministri nõuniku osas on sellised kahtlused üleval, siis ma ei näe küll mingit võimalust, et ta jätkab ministri nõunikuna," ütles Ratas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960