Autor: Põllumajandus.ee • 18. november 2019

M.V.Wool peatab ajutiselt tootmise

M.V.Wooli nõukogu esimees Meelis Vetevool on valmis tootmise peatama nii Harku kui ka Vihterpalu tehases.
Foto: Liis Treimann
M.V.Wool esitas veterinaar- ja toiduametile tegevuskava, mis näeb ette ajutist tootmise peatamist 2020. aasta alguses põhjalikuks suurpuhastuseks, teatas ettevõte.

Samas rõhutas M.V.Wool, et põhjaliku puhastamise ja järelevalve tulemusena on tarbijateni jõudvad ettevõtte tooted ohutud, kuid soovib täielikult vabaneda listeeriabakterist ST1247 tehases.

Tegevuskava kohaselt on M.V.Wool valmis kuni kolmeks nädalaks peatama tootmise Harku tehases 15. jaanuaril 2020 ning Vihterpalu tehases 5. veebruaril 2020. Kava näeb ette klientide teavitamist minimaalselt üks kuu ette ning sellega seoses teatud toodete tarne peatamist selleks perioodiks.

M.V.Wooli nõukogu esimees Meelis Vetevool selgitas, et täpne tegevuskava selgub pärast M.V.Wooli Harku tehasest 23. oktoobril võetud proovide sekveneerimist ehk tüve määramist.

"M.V.Wooli toodetele kehtib listeeria puhul nulltolerants ning selle tõhusust kinnitab fakt, et 2019. aastal ei ole Eestis esinenud ühtegi ST1247 tüvest põhjustatud haigusjuhtu," ütles Vetevool.

M.V.Wool lisas, et 29. oktoobril maaeluministeeriumis toimunud toiduohutuse ümarlaual kinnitasid nii terviseamet kui ka veterinaar- ja toiduamet, et kuna 2019. aastal ei ole Eestis registreeritud ST1247 põhjustatud listerioosijuhtumeid, siis see viitab M.V.Wooli poolt kasutuselevõetud meetmete asjakohasusele puhangu ohjamisel. "Seega reaalset ohtu, mida ST1247 võiks põhjustada inimese tervisele ja elule, täna ei eksisteeri," väitis ettevõte.

M.V.Wool on seisukohal, et ettevõtte kalatooted on alati vastanud Euroopa Liidus kehtivatele piirnormidele ning on välistatud nende kalatoodete kahjulik mõju inimeste tervisele. M.V.Wool selgitas, et teeb alates selle aasta kevadest tihedat koostööd veterinaar- ja toiduametiga ning järgib ameti kehtestatud nulltolerantsi nõuet listeeriabakterile tehases.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960