Autor: Põllumajandus.ee • 22. november 2019

Tunnustati noori loomaarste ja loomakasvataja eriala tulevikutalente

21. novembril kuulutati Rakveres toimunud Lihafoorumil, välja esimesed Noore loomaarsti/loomakasvataja stipendiumi ja preemia laureaadid. Nimetatud stipendiumid ja preemiad anti välja esmakordselt.
Uus fond on annetusteks avatud kõigile, kes soovivad loomakasvatuse või loomaarsti tulevikutalente toetada.
Autor: Meelika Sander-Sõrmus

500-eurose stipendiumi pälvisid Eesti maaülikooli üliõpilased Karmen Tigas, kes õpib loomakasvatust ning Piia Paula Hallast, kes on veterinaarmeditsiini eriala tudeerimas. Karmen Tigas on oma eriala tulihingeline esindaja, kes soovib tulevikus saada sigade söötmise eksperdiks. Piia Paula Hallasti südameasjaks on loomade eetilise pidamise ja heaolu suurendamise temaatika ning inimeste tervise ja igapäevase heaolu parandamine läbi loomapidamise. Stipendiumikomisjon tõstis esile mõlema noore huvi elavdada Eesti seakasvatust, mis on riigile strateegiliselt oluline ning noortele sageli vähemotiveeriv valdkond.

Noore loomaarsti/loomakasvataja preemia, summas 1200 eurot, laureaatideks osutusid praktiseerivad noored loomaarstid Katrin Tähepõld ja Ann Mari Anupõld, kes oma ühistaotluses avaldasid soovi preemia raha eest ennast järgmise aasta sügisel täiendada Hispaanias rahvusvahelisel kongressil World Buiatrics Congress. Taotluses põhjendasid noored praktikud oma soovi järgmiselt: „Arutades sarnaselt mõtleva inimesega probleeme, annab see loomaarstidele olulist tuge ning loob võimaluse kliendi ja loomade jaoks parimate lahendusteni jõuda. Rahvusvahelist kongressi külastades on võimalik arutleda, kuidas saadud teadmised Eesti tingimustes rakendatavad on või kuidas neid meie loomakasvatajatele kohandama peaks.“

Noore loomaarsti/loomakasvataja fond on Eesti Maaülikooli Joosep Tootsi Fondi juurde loodud allfond. Anu Hellenurme juubeli- ja OÜ Anu Aida 20. tegutsemisaastat tähistaval konverentsil ellu kutsutud algatusega toetada loomakasvatust või veterinaarmeditsiini erialal õppiva üliõpilase õpinguid ning lisaks ka juba alustanud noore praktiku tegevusi, kelle tegevus on suunatud produktiivloomadele, liitus sadakond ettevõtet ja eraisikut.

Fondi on kogenenud enam kui 8000 eurot, mis tagab stipendiumite ja preemiate jätkumise ka järgmistel aastatel. Fond on annetusteks avatud kõigile, kes soovivad loomakasvatuse või loomaarsti tulevikutalente toetada.

Lisainfot fondi kohta leiad: NOORE LOOMAARSTI-LOOMAKASVATAJA FOND.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751