Autor: Põllumajandus.ee • 28. november 2019

Medalisadu John Deere’le: 1 kuldne ja 3 hõbedast medalit

10.-16. novembril toimus Saksamaal Hannoveris maailma suurim põllumajandustehnika näitus "Agritechnica 2019", kus põllumajandusmasinaid tootvale John Deere’le anti lausa 4 medalit.
eAutoPowr on maailmas esimene astmevaba käigukast, mis kasutab masina liikumiseks hüdromehaanilise ülekande asemel elektromehaanilist jõuülekannet.
Foto: Baltic Agro Machinery

Kuldmedal - John Deere eAutopowr ülekandesüsteem koos e8WD haakeseadme veosüsteemiga.

eAutoPowr on maailmas esimene astmevaba käigukast, mis kasutab masina liikumiseks hüdromehaanilise ülekande asemel elektromehaanilist jõuülekannet. Samas on ajam ehitatud nii, et see ei paku mitte ainult veojõudu traktorile vaid suudab varustada ka haakeseadet kuni 100kw elektrienergiaga. Sellest tulenevalt demonstreerib John Deere võimalikku haakeseadme elektrifitseerimist koos Joskini lägaloturiga, mille teljed on elektrilise ajamiga.

Hõbemedal - John Deere ennustav etteande kontrollsüsteem kombainidele.

See on esimene kontrollsüsteem maailmas, mis annab kombainile eesolevast saagist infot proaktiivselt tänu GPS satelliitidele ja kabiinile paigaldatud anduritele. See iseõppiv süsteem suudab tänu viljaandmetele ja anduritelt saadud signaalidele seadistada kombaini vastavalt muutuvatele koristustingimustele. Selline süsteem pakub ennenägematut kontrolli koristuskiiruse ja produktiivsuse üle koos märkimisväärselt parema juhimugavusega.

Esimene kontrollsüsteem maailmas, mis annab kombainile eesolevast saagist infot proaktiivselt tänu GPS satelliitidele ja kabiinile paigaldatud anduritele.
Foto: Baltic Agro Machinery

Hõbemedal - John Deere kombaini efektiivsuse pakett.

John Deere on uuendanud kõiki kombaini töös oluliseid organeid ja funktsionaalseid alasid. Seda kõike selleks, et suurendada süsteemi üldist tõhusust. Uuenduslike rihmadega ajamikontseptsioon võimaldab väiksemat võimsustarvet ja kütusekulu. Üldiseid muudatusi on tehtud kombaini etteande, peksusüsteemi, sõelasüsteemi- ja põhu peenestamise osas. Kokkuvõttes võimaldab see lahendus koristada väga suure tootlikkuse juures kadudega, mis ei ületa ühte protsenti. Selline tootlikkus võimaldatakse ka kõige raskemates koristustingimustes.

John Deere on uuendanud kõiki kombaini töös oluliseid organeid ja funktsionaalseid alasid.
Foto: Baltic Agro Machinery

Hõbemedal - John Deere suurpakipressi sõidu kontrollsüsteem.

Teadupärast kipuvad suurpakipressiga töötades traktorit läbima erinevad vibratsioonid ja masina kõikumised. Tänu intelligentsele traktori käigukasti juhtimisele ja iseõppivatele algorütmidele suudab see süsteem summutada sellised liikumised ja vähendada vibratisioone, mis masinat ja selle operaatorit mõjutavad. Tulemuseks on parem juhimugavus, mis vähendab ka operaatori terviseprobleeme.

Tänu intelligentsele traktori käigukasti juhtimisele ja iseõppivatele algorütmidele suudab süsteem summutada sellised liikumised ja vähendada vibratisioone.
Foto: Baltic Agro Machinery

LOE LISAKS:

Fotod: maailma suurim põllumajandusmess Agritechnica 2019

CLAAS pälvis mitu Aasta Masin 2020 auhinda

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960