Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 16. detsember 2019

Põlvamaa edukaim ettevõte on Hurmi Agro

Põlvamaal piimakarjakasvatuse, piima tootmise ja teraviljakasvatusega tegeleva Hurmi Agro OÜ müügitulu oli 1,18 miljonit ja ärikasum 0,75 miljonit eurot.
Piimakari
Foto: Andres Haabu

Omanik Marek Kruusla hakkas talu pidama vanemate mõjutusel. „Ei oskagi öelda, kas vanemate tõttu või vanemate pärast,“ naljatles ta. „Olen talus kasvanud. Ühel hetkel sai see mu elu osaks, kuid ilmselt paljude noorte unistuste töö see pole,“ rääkis ta.

Hurmi Agros töötas eelmise aasta lõpu seisuga 18 inimest. "Suurim probleem ongi tööjõuga. Suur osa personalist on jäänud vanaks, kuid noored ei taha tööle tulla. Eesti inimene ei taha enam tööd teha. Meil on heaoluühiskond ja oleme olukorras, kus isegi hea palgaga enam inimesi ei motiveeri," rääkis Kruusla Äripäevale augustis.

Eelmise aasta müüginäitajad kahekordistusid seoses tootmise laienemisega – ettevõte investeeris maasse ja soetas 147 lüpsilehma ning 121 noorlooma koos tootmishoonetega.

Tulevikus on Marek Kruuslale kuuluval ettevõttel plaanis parandada piimakarja heaolu ning planeeritud on uus piimafarm, mille valmimisel paranevad koos piimakarja heaoluga ka töötajate töötingimused.

Vaata Põlvamaa ettevõtete TOPi Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960