Autor: Põllumajandus.ee • 9. jaanuar 2020

Ilmus tõuloomade eksporti tutvustav trükis

Läinud aasta lõpul üllitasid BreedExpo projektipartnerid trükise „Breeding animals from Estonia, Finland and Latvia“, kus tutvustatakse Eesti, Soome ja Läti tõuloomakasvatust ja projekti eesmärgiks oleva tõuloomade ekspordi arendamist kolmandatesse riikidesse.
Ilmus tõuloomade eksporti tutvustav trükis.
Foto: Aare Hindremäe

Eestis, Lätis ja Soomes on tõuaretus kõrgelt arenenud, põllumehed teevad järjekindlat tööd karja kvaliteedi parendamisel. Uutele eksportturgudele sisenemine avaldab positiivset mõju nii piimakarja- kui lihaveisekasvatuse arengule, mullikate eksport annab täiendavat tulu nii piimakarja- kui lihaveisekasvatajatele. Ühtlasi laiendatakse tõuaretuse geneetilist baasi.

Piiriülene koostööprojekt „Klastripõhine koostöö tõuloomade eksportimisel uutele turgudele – Breedexpo“ eesmärk on toetada Eesti, Läti ja Soome põllumehi tõuloomade ekspordil Kasahstani, Gruusiasse ja Ukrainasse. Klastripõhine lähenemine olemasolevatele koostöövõrgustikele tagab sujuva koostöö põllumeeste organisatsioonide, projektipartnerite, rahvuslike ning sektoripõhiste liitude vahel. Koostööprojektis osaleb ca 40 karjakasvatajat kolmest riigist.

“BreedExpo” projekti partnerid on Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Läti Põllumeeste Parlament ja Edela-Soome Põllumajandustootjate Liit.

Trükist saad lugeda SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960