Autor: Põllumajandus.ee • 3. veebruar 2020

Lätis paiknev BASF-i Baltimaade katsekeskus sai hea katsetava sertifikaadi

BASF-i Baltimaade katsekeskus on alles neljas Läti organisatsioon, mis on saanud hea katsetava sertifikaadi. See on kõrge hinnang ja suur saavutus.
Lätis paiknev BASF-i Baltimaade katsekeskus sai hea katsetava sertifikaadi.
Foto: Pixabay

GEP (Good Experimental Practice) ehk hea katsetava sertifikaat väljastatakse ettevõtetele, kes soovivad teha taimekaitsevahendite tõhususe ja (või) selektiivsuse katseid. Hea katsetava sertifikaate väljastavad riigiasutused – põllumajandus- ja taimekasvatusametid.

Hea katsetava sertifikaat tõendab, et keskus järgib head taimekaitsevahendite tõhususe ja (või) selektiivsuse katse tava ning tal on õigus teha põldkatseid. Selle sertifikaadiga kinnitatakse, et ettevõte teeb katseid rahvusvaheliste nõuete kohaselt ning tagab vastastikuse andmete tunnustamise riikides, kus on sarnased kliima-, põllumajandus- ja fütosanitaarolud.

„See on kaks aastat kestnud ettevalmistustöö tulemus, mis saavutati koostöös Läti riigiasutustega. Hea katsetava sertifikaat avab meile uued võimalused Balti riikides,“ kommenteeris BASF-i Baltimaade katsekeskuse agronoom Monta Priedēna-Sergijevska.

Hea katsetava sertifikaadi saamisega näitas BASF-i Baltimaade katsekeskus kogu Baltimaade regioonile veel kord oma pühendumust teadusuuringute tegemisel ja arendamisel, tagades ülikvaliteetsed tulemused. Lätis taimekaitsevahendite tõhususe ja selektiivsuse katsete tegemisel saavutatud tulemused on olulised kõikjal Euroopa põhjapiirkonnas – neist sõltub, milliseid taimekaitsevahendeid kasutavad siinsed põllumehed, sealhulgas Eesti põllumehed, nii praegu kui ka tulevikus.

„Hea katsetava sertifitseerimine oli väikese meeskonna kõigi liikmete järjekindlate püüdluste tulemus ja selle eest tuleb neile tänu avaldada. Me tõesti loodame, et meil on oma roll BASF-i praeguste sihtide säilitamisel, samuti uute lahenduste pakkumisel meie kohalikel turgudel ja BASF-i turuosa laiendamisel,“ ütles BASF-i Baltimaade katsekeskuse juhataja Jared Bonner.

Lätis paiknevas BASF-i Baltimaade katsekeskuses töötab üheksaliikmeline meeskond, kes teeb 15 ha suurusel pinnal erinevate põllukultuuride taimekaitsevahendite tõhususe ja selektiivsuse uuringuid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960