Autor: Põllumajandus.ee • 11. veebruar 2020

Pärnu linn toetab maaperede elutingimuste parandamist

Hajaasustusega piirkondades elavad Paikuse, Audru ja Tõstamaa osavalla pered, kes soovivad oma majapidamise joogiveevarustust uuendada, puhastusseadmeid paigaldada, kanalisatsioonisüsteemi rajada, aastaringselt ligipääsetavat juurdepääsuteed ehitada või autonoomset elektrisüsteemi paigaldada, võivad linnavalitsuselt toetust küsida.
Toetust saab küsida ka aastaringselt läbitava kodutee ehitamiseks.
Foto: Pixabay

Toetuse suuruseks ühe majapidamise kohta on kuni 6500 eurot, millele tuleb lisada vähemalt 33 protsendi suurune oma- ja kaasfinantseering. Kui taotleja on aastatel 2015-2019 hajaasustuse programmist juba toetust saanud, arvestatakse varasem toetussumma toetuse piirmäära sisse.

Toetuse taotlemiseks peavad füüsilisest isikust taotlejad ja kaastaotlejad olema alates selle aasta 1. jaanuarist olema katkematult sisse kirjutatud hajaasustusega maapiirkonnas asuvasse majapidamisse, mille elutingimusi soovitakse parandada. Taotlejal ei tohi olla ajatamata riigimaksuvõlgu, taotluse esitamise päeval peab eelmise toetuse kasutamise aruanne olema omavalitsuse poolt kinnitatud. Kavandatavad tööd peavad olema lõppenud 31. oktoobriks 2021. aastal.

Toetuse saamiseks vajalikud dokumendid ja tingimused on avaldatud Pärnu linnavalitsuse kodulehel. Abi ja nõu annavad projektijuhid, kelleks on Paikuse osavallakeskuses Martin Hollas, Audru osavallakeskuses Peeter Viik ja Tõstamaa osavallakeskuses Alo Tomson. Nende kontaktid ja vastuvõtuajad leiab samuti kodulehelt.

Taotluste vastuvõtmine algab 17. veebruaril ja lõpeb 17. aprillil. Eelmisel aastal toetati programmi raames 60 Pärnu linna osavaldades elava pere elutingimuste parandamist, milleks kulus 189 605 eurot. Riik toetas peresid 88 220 euroga, linn lisas 101 385. Hajaasustuse programmi tingimuste järgi pidi omavalitsus juurde panema sama palju kui riik, kuid linnavalitsus otsustas oma elanikke toetada suurema summa eest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960