Autor: Põllumajandus.ee • 16. märts 2020

Lihatootja kaasab investoreid

Viimase viie aasta jooksul kiiresti kasvanud Matsimoka lihatööstus soovib tootmist laiendada ning kaasab ühisrahastuse kaudu lisaraha.
Lihatootja kaasab investoreid.
Foto: OÜ Matsimoka

Fundwise'i’ kaudu on eesmärk koguda investoritelt kuni 1,2 miljonit eurot, millega plaanitakse suurendada turuosa viis korda ning siseneda Põhjamaade turule. Kampaania esimeses faasis, kui investeerida said veel vaid fännid, suudeti juba 70% miinimumeesmärgist täita, praeguseks on kogunenud 155 900 eurot.

”Meie kasv viimasel viiel aastal on olnud märkimisväärne ning hoolimata suurtest investeeringutest tootmisvahenditesse oleme jõudnud praeguse tootmisvõimsuse piiri lähedale. Nõudluse rahuldamiseks suurendame tootmispinda kolm korda ning soetame juurde seadmeid. Tootmishoone juurdeehituse teisele korrusele rajame salaamivalmistuskompleksi, kus saame toota 12 tonni kvaliteetsalaamit kuus. Oleme juba viis aastat valmistanud salaamit Matsimoka müügikohtades asuvates kliimakappides. Kui alguses oli meil vaid üks kapp Tartu Kaubamajas asuvas lihapoes, siis nüüdseks on kokku 15 kliimakappi Matsimoka müügikohtades üle Eesti ning endiselt salaamit ei jätku. Rajatav salaami valmimiskompleks võimaldab toota piisavalt Eesti jaekettidele ning alustada eksporti Põhjamaadesse," rääkis Matsimoka OÜ tegevjuht Jan Inno.

”Otsustasime Fundwise’i abiga kaasata investoreilt vahendeid. Matsimoka tootmisse investeerimiseks on Eestis huvi olemas, juba enne avalikku rahastuskampaaniat oli paigutusi teinud üle 90 investori,” lisas ta.

Teostatava investeeringu eesmärk on saavutada kolme aasta jooksul Eestis turuliidri positsioon salaamide tootmises, siseneda Põhjamaade turule ning suurendada aasta müügitulu praegusega võrreldes kuue miljoni euroni. Viie aasta eesmärk on saavutada aasta müügikäibeks 10 miljonit eurot, millest 20% moodustab salaamide eksport.

Lisainfot leiad SIIT.

Dividende lubab Matsimoka hakata maksma alates 2023. aastast igal aastal vähemalt 20% puhaskasumist. Lisaks saab vastavalt investeeringu suurusele tänutäheks sooduskaardi ostlemiseks Matsimoka kvaliteetlihapoodides. Juba miinimuminvesteeringuga kaasneb eluaegne 5% soodustus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960