Autor: Põllumajandus.ee • 19. märts 2020

Kaiu LT liigub julgete sammudega 1200-pealise karja suunas

Kui olete sattunud kunagi maitsma Valio Eesti AS-i tooteid, siis on väga võimalik, et olete maitsnud ka Kaiu LT-st pärit piima. Just sinna tarnitakse iga päev Kaiust ligikaudu kolmkümmend tonni piima.
Kaiu farmi piimakari.
Foto: Äripäev AS

Kaiu LT OÜ on ettevõte, mis tegeleb piimakarja kasvatamisega ning on seda teinud juba pikki aastaid. Ettevõtte tegevjuht Margus Muld võttis Raplamaa Sõnumid vastu esmaspäeva, 16. märtsi hommikul.

Töönädal oli just alanud, kuigi mõnes mõttes võib väita, et loomi kasvatavas ettevõttes ei olegi töönädala algust ega lõppu. Loomade eest peab hoolitsema ööpäev ringi. Nii ka Kaiu LT-s. Ka öötundidel on mõni inimene kohal, et lehmade eest hoolitseda. Tegemist on huvitavate loomadega, kes vajavad und kõigest neli tundi ööpäevas. Seega on suurem osa karjast pidevalt ärkvel ning keegi peab neile tähelepanu pöörama.

LOE LISAKS:

Silver Kask: piimatoodangu tõusu saavutame läbi looma heaolu

3,5 miljonit piimandusse – Trigon Dairy Farming laiendas piimafarmi

Kaiu LT laudad asuvad tegelikult Kaiu alevikust veidi väljas, Kesk-Eesti laante ja põldude vahel Karitsa külas. Eemalt neile lähenedes on võimatu neid mitte märgata. Suured ja uhked.

Loe artiklit täismahus Raplamaa Sõnumitest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960