• 19.03.20, 09:23
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kaiu LT liigub julgete sammudega 1200-pealise karja suunas

Kui olete sattunud kunagi maitsma Valio Eesti AS-i tooteid, siis on väga võimalik, et olete maitsnud ka Kaiu LT-st pärit piima. Just sinna tarnitakse iga päev Kaiust ligikaudu kolmkümmend tonni piima.
Kaiu farmi piimakari.
  • Kaiu farmi piimakari.
  • Foto: Äripäev AS
Kaiu LT OÜ on ettevõte, mis tegeleb piimakarja kasvatamisega ning on seda teinud juba pikki aastaid. Ettevõtte tegevjuht Margus Muld võttis Raplamaa Sõnumid vastu esmaspäeva, 16. märtsi hommikul.
Töönädal oli just alanud, kuigi mõnes mõttes võib väita, et loomi kasvatavas ettevõttes ei olegi töönädala algust ega lõppu. Loomade eest peab hoolitsema ööpäev ringi. Nii ka Kaiu LT-s. Ka öötundidel on mõni inimene kohal, et lehmade eest hoolitseda. Tegemist on huvitavate loomadega, kes vajavad und kõigest neli tundi ööpäevas. Seega on suurem osa karjast pidevalt ärkvel ning keegi peab neile tähelepanu pöörama.
LOE LISAKS:
Silver Kask: piimatoodangu tõusu saavutame läbi looma heaolu
3,5 miljonit piimandusse – Trigon Dairy Farming laiendas piimafarmi
Kaiu LT laudad asuvad tegelikult Kaiu alevikust veidi väljas, Kesk-Eesti laante ja põldude vahel Karitsa külas. Eemalt neile lähenedes on võimatu neid mitte märgata. Suured ja uhked.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Loe artiklit täismahus Raplamaa Sõnumitest.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele