Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee • 31. märts 2020

Danish Agro Group sai heakskiidu Baltimaades masinate edasimüügiettevõtete omandamiseks

Euroopa konkurentsiamet kiitis äsja heaks Danish Agro Group`i taotluse Baltimaades tegutsevate CLAASi masinate edasimüügiettevõtete AS Konekesko Eesti, SIA Konekesko Latvija ja UAB Konekesko Lietuva ülejäänud 55% aktsiate omandamiseks. Tehing sõlmiti täna, 31. märtsil.
Danish Agro Group sai heakskiidu Baltimaades masinate edasimüügiettevõtete omandamiseks.
Foto: Danish Agro

Heakskiit anti, kuna jaanuaris välja kuulutatud tingimused, grupi olemasolevate masinate edasimüügiga seotud tegevuste loovutamiseks Eestis, olid täidetud.

Danish Agro Group tegevjuht Henning Haahr on asjade käiguga väga rahul. „Danish Agro pere saab endale kolm tugevat ettevõtet, millel on suurepärane juhtkond ja pühendunud töötajad. Olen kindel, et suudame oma ettevõtteid tänu saadud heakskiidule edasi arendada. Soome ja Baltimaade tugevate põllumajandusettevõtete ja masinate edasimüüjate abil loodame saavutada Soome ja Baltimaade põllumeeste seas eelistatuima partneri positsiooni,“ ütles Haahr.

Danish Agro masinate divisjoni tegevjuht Jens Skifter näeb Baltimaades ja Soomes suurt potentsiaali. „Meil on suurepärased ja usalduslikud suhted kõigi oma tarnijatega, nende hulgas CLAASiga, kes on olnud nendes riikides juba 20 aastat Konekesko tarnija ning Baltimaade masinate edasimüügiettevõtete liitumises meie perega on palju potentsiaali ja sünergiat. Esindame tulevikus CLAASi seitsmes riigis, mis annab põllumajandustootjatele palju eeliseid teeninduse, varuosade ja kasutatud masinatega kauplemise valdkonnas, ning see toimib ka piiriüleselt meie ettevõtete vahel. Samuti soovime edasi arendada väga olulist metsandusele ja ehitustehnikale keskendunud äri. Oleme väga uhked selle üle, et saame esindada PONSSE, KOBELCO ja KUBOTA ehitusmasinaid,“ sõnas ta lõpetuseks.

Kolmel Baltimaade ettevõttel on ligi 290 töötajat ja kokku 14 filiaali, sealhulgas varuosalaod ja teenindusasutused.

Pärast ühinemise lõpuleviimist nimetatakse ettevõtted ümber:

Eestis: DA Estonian Machinery AS

Lätis: Baltic Agro Machinery SIA

Leedus: Baltic Agro Machinery UAB

TASUB TEADA

Danish Agro Grupp koosneb paljudest põllumajandusettevõtetest Taanis ja välismaal. Neil on ühine eesmärk: aidata tihedas koostöös klientidega kaasa lisaväärtust pakkuvatele lahendustele oma valdkondades.

Kontsern tegutseb peamiselt söödasegude, koostisosade ja vitamiinisegude, väetise, taimekaitse, seemnete ja energia müügi valdkonnas ning ostab põllukultuure põllumajandusettevõtetelt. Grupp müüb mitmeid juhtivaid põllutöömasinate kaubamärke ja juhib ulatuslikku harrastus- ja vaba aja veetmise jaekauplusteketti.

Danish Agro Grupil on ligi 5000 töötajat ja grupi 2020. aasta eelarves on planeeritud käive 35 miljardit Taani krooni.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960