Urmas Kruuse: põllumajandussektor vajab tööjõudu hooajatööde lõpuni

Riigikogu maaelukomisjoni aseesimehe Urmas Kruuse sõnul tuleb võimaldada välisriikidest pärit inimestel töötada Eesti põllumajandussektoris hooajatööde lõpuni, vastasel juhul satub Eesti toiduga varustatus tõsisesse ohtu.

Riigikogu maaelukomisjoni aseesimees Urmas Kruuse.  Foto: erakogu

“Valitsuskoalitsioon peab lõpetama segaste signaalide saatmise ja ütlema üheselt, et praegu Eestis olev tööjõud saab siin edasi töötada sügiseni, mitte vaid eriolukorra lõpuni,” märkis Kruuse. “On välistatud, et tööjõuprobleem põllumajanduses sel kevadel, eriti näiteks aianduses, kuidagi teistmoodi laheneks. Lootusetu on ka loota, et aianduses saaks lähiajal maksta keskmist palka," ütles Kruuse.

Kruuse sõnul otsivad kõik riigid võimalusi põllumajanduses hooajatöötajaid rakendada, näiteks Saksamaa võtab hooajatöödele 40 000 võõrtöölist.

“Martin Helme võib öelda, et ta võõrtööliste pärast pisaraid ei vala, aga praeguse olukorra jätkudes peab ta sügisel nutma juba Eestis saamata jäänud saagi pärast, mis tuleb siis teistmoodi kinni maksta,” ütles Kruuse ja lubas teha Reformierakonna fraktsiooni nimel lisaeelarvega seonduvatesse seadustesse parandusettepaneku, mis lubab enne 17. märtsi põllumajandussektoris töötanud välismaalastel pikendada tööluba 30. septembrini.

Jaga lugu:

Põllumajandus.ee suurtoetajad:

PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Põllumajandus.ee toetajad:

Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150