Autor: Põllumajandus.ee • 30. aprill 2020

Valio investeeris pea 400 000 eurot uude tootmisliini

Sel nädalal käivitas Valio uue, täisautomaatse pudingute tootmisliini, mis on ühtlasi ka ettevõtte üks selle aasta suurimaid investeeringuid. Ligi 400 000 eurot maksnud liinil valminud Alma pudingud jõuavad poeriiulitele mai alguses.
Valio Laeva tehas.
Foto: Valio Eesti AS

Pudinguliin asus tööle Valio Laeva tehases, kuhu mullu juunis sai sisse seatud ka uus 3,7 miljonit maksma läinud kodujuustukatel. Valio tegevjuhi Maido Solovjovi sõnul on tegu ajaloolise hetkega, sest uue liiniga siseneb ettevõte täiesti uude tootekategooriasse. Lisaks on tegu Valio esimese kuumvillimist võimaldava tootmisliiniga. „Pudingu eripäraks on see, et toode pakitakse kuumalt. Kuna selliseid tooteid ei ole meie tehases varem valmistatud, on kogu arendusprotsess olnud heas mõttes väga õpetlik katsumus,“ sõnas Solovjov.

Erinevate müügiandmete kokkuvõtteks saab välja tuua, et pudingute tootekategooria näitab üha kasvavat trendi. „Uus liin on investeering kasvava turupotentsiaaliga tootegruppi. Oleme võtnud endale piisavalt aega, et arendada välja toode, mis suudaks mitte ainult turgu võtta, vaid seda ka kasvatada,“ sõnas Solovjov.

Solovjovi sõnul näeb Valio värsket investeeringut osana laiemast arendustegevusest, mille eesmärk on pakkuda tarbijatele senisest veelgi suuremat valikut piimatooteid. „Tegu on multifunktsionaalse tootmisliiniga, mis võimaldab seda tulevikus rakendada mitmekülgseks tootearendustegevuseks. Uus liin võimaldab Valiol jätkata kasvu nii kodu- kui ka välisturgudel – plaanime laieneda Alma pudinguga lähitulevikus kogu Baltikumi turule,“ selgitas Solovjov.

Tänaseks on ligi kolm kuud kestnud liini paigaldamine lõpule viidud ning esimesed tooted jõuavad poodidesse mai esimeste päevade jooksul. Sarja moodustab kolm erinevat maitset: lisaks juba klassikalisteks saanud vanilje- ja karamellipudingule leiab riiulitelt ka esimese kodumaise šokolaadi-metspähkli maitselise magustoidu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960