Autor: Põllumajandus.ee • 4. mai 2020

Töötajatele üle 7000 euro kuus maksev firma kaotas pool käibest

CM Tallinna juht Indrek Aigro.
Foto: Terje Lepp
Palga TOPi esikolmikusse kuuluv viljamaakler CM Tallinn kaotas aastaga käibest üle poole.

Viljamaakleritele tööd andva ettevõtte käive oli eelmisel aastal 17,94 miljonit eurot, aga aasta varem 36,08 miljonit eurot ehk 50,26 protsenti rohkem. Tegevuskasum oli eelmisel aastal 0,12 miljonit eurot, aasta varem 1,66 miljonit eurot.

Suurest langusest rääkides peab aga rõhutama, et 2018. aastal saavutatud 36 miljonit oli ettevõtte jaoks varasemaga võrreldes väga tugev tulemus. Aastatel 2015-2017 on ettevõtte käive jäänud 10 ja 15 miljoni euro vahel.

Ettevõte kirjutab majandusaasta aruandes, et eelmise aasta esimeses pooles mõjutas CM Tallinna käivet 2018. aasta väike saak. Teisel poolaastal aga vähendas Vene kauplemismahtusid Läänemere-suunalise nõudluse suurenemine Kesk-Aasias ning oluliselt odavnenud käitlemiskulud Musta mere sadamates. Aruandes tuuakse siiski esile, et kauplemismahud Baltikumis püsisid tugevad ning ettevõtte Baltikumi turuosa poolest kujunes eelmine aasta CM Tallinnale rekordiliseks.

Palgatase püsib kõrge

CM Tallinn on viimased kaks aastat olnud Äripäeva Palga TOPi esikolmikus. 2017. aastal oli keskmine brutokuutasu ettevõttes 6724 eurot, 2018. aastal 7877 eurot ning eelmisel aastal 7584 eurot. Eelmisel aastal töötas ettevõttes täistööajale taandatult 13 inimest, aastaga kasvas töötajate arv ühe võrra.

Ettevõtte juhatuse liige Indrek Aigro on varem Äripäevale öelnud, et firma on Palga TOPist varem välja jäänud, sest neil ei ole olnud üle kümne töötaja, mida tabeli metoodika nõuab. Tallinna kontoris töötab rahvusvaheline seltskond, kellest koguni pooled võivad tegelikult asuda väljaspool Eestit.

Loe täismahus artiklit Äripäeva veebist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960