Autor: Põllumajandus.ee • 2. juuni 2020

Maaettevõtlusfondi valitseja riigihanke võitja on valitud

28. mail sõlmis Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) lepingu rahvusvahelise hanke „Maaettevõtlusfondi valitseja leidmine“ võitjaga, kelleks on MJP Investment OÜ.
Maaettevõtlusfondi valitseja riigihanke võitja on valitud.
Foto: Christian Dubovan / Unsplash

Maaettevõtlusfondi eesmärk on kapitalile juurdepääsu parandamine bio- ja maamajandusettevõtetele. Fond aitab kaasata erakapitali maamajandusettevõtete investeerimisvõimaluste laiendamiseks. Loodav fond hakkab pakkuma kasvu- ja laienemiskapitali, aitab tugevdada ettevõtete finants- ja kapitalibaasi, võimaldab ellu viia uusi projekt ning laieneda uutele turgudele.

„Loodav fond pakub põllumajandus- ja toiduainesektorile ning maaettevõtjatele täiendava rahastamisallika. Euroopa Liit on roheleppe raames võtnud suuna rohelisema majanduse suunas, mis loob ka meie ettevõtjatele häid võimalusi. Avaliku ja erasektori vahendite kaasamine annab võimaluse ettevõtetele oma tegevuse laiendamiseks ja uute ärivõimaluste kasutamiseks,“ ütles maaeluminister Arvo Aller.

“MES panustab maaettevõtlusfondi 10 miljoni euroga, millele fondijuht kaasab lisaks vähemalt 20 miljonit eurot erainvestorite raha. Usume, et erainvestorid on loodavasse fondi investeerimisest huvitatud ning seeläbi saavad areneda nii toiduainetetööstuse- kui ka teised ettevõtted, samuti laieneb ka investorite ja ettevõtjate koostöö,“ lisas MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg.

“Põllumajanduse ja maaelu sfääris tegutsevatel ettevõtjatel on palju häid mõtteid ja ideid, kuidas oma äri arendada, kuid sageli jääb asi katki kas tagatispositsioonide nõrkuse tõttu või saab takistuseks omakapitali vähesus. Loome fondi, et hõlbustada Eesti maaelu ettevõtetel juurdepääsu pikaajalisele omakapitali suurendamise võimalusele. Nii saame tugevdada sektori ettevõtete arengu- ja laienemisvõimalusi ning seda ka rahvusvahelisel turul. Lisaks soovime toetada sektori ettevõtteid äri- ja finantsnõustamise tasandilt,“ lausus MJP Investment OÜ juhatuse liige Jaan Paavel.

Fondi investeerimistegevuse planeeritav algus on 2021. aasta esimene poolaasta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960