Autor: Põllumajandus.ee • 1. juuli 2020

Saaremaa Piimatööstus: suveks langes piima hind märgatavalt

Tulenevalt toorpiima suurenenud mahust ja selle hinnalangusest maailmaturul saab Saaremaa Piimatööstus pakkuda suveks öko mahepiimale soodsamat hinda nii jaekettidele kui loodetavasti ka tarbijatele. Ettevõte leiab, et madalamast hinnast võiks osa saada kogu ahel – alustades tootjast ja lõpetades piimajoojatega.
Toorpiima hinnalangus on suvealul tavapärane.
Foto: Pixabay

Saarema Piimatööstuse juhi Valdis Noppeli sõnul on neil ühistulise tootmisettevõttena sotsiaalne kohustus väärindada kogu Hiiu-, Saare- ja Muhumaalt kogutav toorpiim. Saarte mahepiimatootjad on tublid ja liiguvad kaasa turutrendidega, suurendades pidevalt Mo Saaremaa öko mahepiima tootmismahtu, kuid peavad samas arvestama ka maailmaturu muutustega. “Olgugi et liitrite hulk kasvab, on toorpiima hind langenud. Meie soovime, et muudatustesse oleks kaasatud terve ahel ja turul toimuv jõuaks lõpptarbijateni. Seega langetame enda mahepiima hinda jaekettidele,” ütles Noppel.

Saaremaa Piimatööstuse juht loodab, et tekkinud hinnavõidust saavad osa ka lõpptarbijad, kes on tulenevalt kriisiolukorrast muutunud samuti hinnatundlikumaks. “Soovime, et öko mahepiim oleks hoolimata rasketest aegadest igale eestimaalasele kättesaadav. Just selle kaudu toetame meie Hiiu-, Saare- ja Muhumaal toorpiima tootvaid tublisid talunikke ning hinnatundlikumaid tarbijaid,” lisas Noppel. „Kahjuks me näeme, et mõnes poeketis on Saaremaa piimatooted raskesti märgatavad. Loodetavasti näeme tulevikus seoses hinnalangetusega ka väljapaneku paranemist.“

TASUB TEADA

Mo Saaremaa mahepiim on pärit Saare- ja Hiiumaa mahetootjatelt. Seega aitab iga ostja säilitada unikaalset elu Eesti saartel ja annab tööd kohalikele talunikele.

Saaremaa Piimatööstus on suure kogemuste pagasi ja pikaajaliste traditsioonidega piimandusettevõte, mis kuulub Saare-, Hiiu- ja Muhumaa piimatootjatele. Ettevõtte peamine tegevus on piima kokkuost ning juustu ja või valmistamine. Piimatootmise, müügi ja logistikaga on seotud ca 500 peamiselt saartel elavat inimest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960