Autor: Põllumajandus.ee • 9. juuli 2020

Jaak Läänemets valiti koja teraviljatoimkonna esimeheks

Teraviljatoimkonna liikmeteks on teraviljakasvatajad, veskite ja tööstuste esindajad ning teravilja kokkuostu ja tootmissisendite müügiga tegelevad ettevõtted. Toimkond tegeleb teraviljasektori olukorra analüüsimise ja valdkonna poliitikate kujundamises ettepanekute tegemisega.
Jaak Läänemets on Lääne-Virumaa viljakasvataja, Avispeamees OÜ juhatuse liige ja Põllumeeste Ühistu Kevili nõukogu liige.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Jaak Läänemets valiti Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja teraviljatoimkonda juhtima 7. juulil. Läänemets on Lääne-Virumaa viljakasvataja, Avispeamees OÜ juhatuse liige ja Põllumeeste Ühistu Kevili nõukogu liige. Teraviljatoimkonna liikmeteks on teraviljakasvatajad, veskite ja tööstuste esindajad ning teravilja kokkuostu ja tootmissisendite müügiga tegelevad ettevõtted. Toimkond tegeleb teraviljasektori olukorra analüüsimise ja valdkonna poliitikate kujundamises ettepanekute tegemisega.

EPKK nõukogu algatusel on moodustatud järgmised toimkonnad:

1. Teraviljatoimkond

Esimees: Jaak Läänemets (Kevili)

Liikmed: Ain Aasa (Estonia OÜ), Jaak Soosaar (Pärnumaa PL), Hardo Vahemäe (Wiru Vili), Lembit Paal (Jõgevamaa PL), Erik Paalman (Põlvamaa PL), Ants Puusta (Baltic Agro), Veikko Vahar (Oilseeds Trade), Rauno Viljas (Tartu Mill), Uno Kaldmäe (Lõuna Pagarid), Lauri Politanov (Balti Veski).

Asendusliikmed: Olav Kreen (Rabaveere talu), Diana Salf (Põlvamaa PL), Kaido Kirst (Saaremaa PL)

Kaasatud toimkonna töösse: Evelin Loit (Maaülikool)

Koordinaator: Vahur Tõnissoo, [email protected], tel 6009349

2. Piimatoimkond

Esinaine: Pilleriin Puskar (Alltech Eesti)

Liikmed: Valdis Noppel (Saaremaa Piimatööstus), Maido Solovjov (Valio Eesti), Jaanus Murakas (E-Piim Tootmine), Hannes Prits (Estover Piimatööstus), Ülo Kivine (Tere Piimatööstus ja Farmi Piimatööstus), Ole Musting (Külmsoo OÜ), Tanel-Taavi Bulitko (ETKÜ), Tõnu Post (Saaremaa PL), Anu Allas (Aravete Agro), Margus Muld (Väätsa Agro)

Asendusliikmed: Aivar Häelm (PÜ Muhepiim), Arnold Kannike (ELPA), Ene Tammsaar (BioCC), Raul Soodla (Jõgevamaa PL), Eero Timmermann (Põlva Agro)

Koordinaator: Meeli Lindsaar, tel 6009349, [email protected]

3. Lihatoimkond

Esinaine: Anu Hellenurme (Anu Ait OÜ)

Liikmed: Merike Heinpalu (Väiketapamajade Liit), Mats Meriste (Lamba- ja Kitsekasvatajate Liit), Toomas Kruustük (Nõo LT), Kaupo Kutsar (Eestimaa Lihaveis OÜ), Einar Jakobi (Viru Lihaühistu), Jane Mättik (Lihaveisekasvatajate Selts), Ulve Märtson (Hinnu Seafarm), Eero Timmermann (Põlva Agro), Aldo Vaan (Lihaveisekasvatajate Selts), Vallo Seera (Lamba- ja Kitsekasvatajate Liit)

Koordinaator: Meeli Lindsaar, tel 6009349, [email protected]

4. Keskkonnatoimkond

Esimees: Mae Alviste (Järvamaa Põllumeeste Liit)

Liikmed: Margus Muld (Väätsa Agro), Margus Lepp (Virumaa PL), Tenno Laanemets (ELKS), Taavi Tobreluts (Põlvamaa PL), Siret Sõmer (Eesti Linnukasvatajate Selts), Mart Kullamaa (Eesti Kutseliste Mesinike Ühing), Aleksander Kilk (Mesinike Liit), Lehar Lindre (Maaportaal), Rihard Rohtla (Valio Eesti), Priit Jõeäär (KÜ Eramets)

Asendusliikmed: Jaanus Marrandi (Estonia OÜ), Vallo Seera (ELKS)

Koordinaator: Riina Maruštšak, [email protected], tel 5528263

5. Mahetoimkond

Esimees: Hardo Vahemäe (Wiru Vili TÜ)

Liikmed: Ell Selis (Lamba- ja Kitsekasvatajate Liit), Siim Suitsmart (Lihaveisekasvatajate Selts), Margus Timmo (Põlvamaa PL), Juhan Särgava (Saidafarm), Harro Rannamets (EKMÜ), Rea Raus (Mesinike Liit), Urmas Matsalu (Sojaliit), Valdis Noppel (Saaremaa Piimatööstus), Ragnar Leming (Maaülikool)

Asendusliikmed: Einar Jakobi (Virumaa PL), Kaupo Kutsar (Valgamaa PL)

Koordinaator: Katrin Tambet, [email protected], tel 5110965

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960