Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. juuli 2020

Eesti esimene põllu- ja aiatehnika podcast alustab

Wihuri Agri on ellu kutsunud Eesti esimese põllu- ja aiatehnika podcasti – Targa tehnika kodu.
Esimene saade keskendub viljakoristustehnikale.
Foto: John Deere

Saadetes tuleb juttu põllutehnikast otse ja omadega, antakse nõu kuidas masinaid seadistada, milliste optimeerimisvõtetega saavutada parim tööjõudlus, millised põllu- ja aiatehnika uudismudelid on turule tulemas, kuidas alustada täppisviljelusega jne.

Wihuri OÜ, esindusnimega Wihuri Agri, on üsna noor ettevõte, kes võttis Baltic Agro Machineryilt üle tänavu, 1. aprillil, John Deere põllumajandus-, golfi ja aiatehnika esindusõigused. Ettevõttes töötab 50 inimest, kusjuures põllumajandustehnika hoolduse poolel on ametis 35 inimest, kelle igapäevatööks on põllumeeste aitamine hooldustööde, remondi ja diagnostikaga. Nii vuravadki Eestis ringi 16 Wihuri Agri hooldusbussi.

Wihuri Agri järelturu juhi Antti Kelneri sõnul on palju teemasid millest võiks ja peaks rääkima, aga kuna erinevatele koolitustele-seminaridele mahub väiksem arv osalejaid, siis antud kanali kaudu jõuavad nüüdsest need teemad laiema kuulajaskonnani. „Mõtlesime, et teeme selle podcasti kujul, siis pole vahet kus sa oled, sa saad alati kuulata sind huvitavat teemat,“ ütles Kelner.

Wihuri Agri tegevjuht Kristjan Ruusamäe lisas, et saadetes kajastatakse päevakajalisi teemasid hooajapõhiselt. Et käes on viljavõtuaeg, siis esimene podcast on keskendunud sellele, kuidas valmistada ette kombaini põllule minekuks. Saates arutlevad ja annavad nõu neil teemadel Marek Peensalu ja Jaanus Metsaots.

Loe lisaks
Mis toimub viljaäris? Kuula viljaturu uudiseid uuest videoblogist

„Viljavõtt on kohe käes ja esimene tehnikasaade keskendubki kombainidele, kuidas neid seadistada, mida nende hooldusel silmas pidada, kui palju mingi vale reguleerimine mõjutab kombaini tööd ja kui palju see võib tekitada juurde lisakulusid, ehk mõjutada peremehe rahakotti. Juttu tuleb ka erinevatest lisaseadmetest ja -lahendustest, mis annavad juurde võimalusi tööde efektiivsemaks muutmisel,“ lausus Kelner.

Kuula auto- või traktoriroolis, jooksurajal või rattasadulas. Pane kõrvaklapid pähe ja asu kuulama kas Wihuri Agri kodulehel, Youtubes või Soundcloudis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960