Autor: Põllumajandus.ee • 17. juuli 2020

Tere piimatööstus: USAst võib kujuneda Merevaigu suurim ekspordi sihtriik

Tere piimatööstus hakkas Ameerika suunal Chicagosse kaupa müüma alates eelmise aasta lõpust ning sealt avastas Merevaigu teinegi kohalik ettevõtja, kellel on kauplused ka New Yorgis. Ameeriklaste lembus Eesti piimatoodete vastu võib kergitada USA ettepoole senistest suurematest Merevaiku eksportivatest riikidest nagu Ukraina ja Läti.
Merevaik maitseb ka ameeriklastele.
Foto: Tere AS

„Varem olid suurimateks eksportriikideks Ukraina ja Läti, kuid alates eelmise aasta lõpust hakkasime Chicagosse tarnima kohukesi, kohupiima, Merevaiku ja võid. Sealt avastas Merevaigu ka üks teine suurem kohalik tegija, kes omab poode üle 1200 kilomeetri kaugusel New Yorgi osariigis,“ lausus Tere ASi juhatuse esimees Ülo Kivine.

„Kaupa saadame Chicagosse merekonteinerites ning külmutatuna, kuna säiled on lühikesed,“ selgitas Kivine. „Chicagos Merevaigu avastanud kaupmees leidis, et meie toode on niivõrd palju parem lätlaste omast ja juulis läks esimene konteiner Merevaiguga ka nende poole teele. Haruldane on see, et nemad ostavad jahutatud toodet, mitte sügavkülmutatud. Merevaigu säile on nende jaoks piisavalt pikk, et toode seal vahepeal külmutamata maha müüa. Lisaks on neil poode erinevates USA osariikides.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960