Autor: Anu Jõgi • 27. juuli 2020

Katalaani põllumeestel on kaks valikut: koroonahirm või pankrot

Aafrikast tulnud 33aastane Demba on tööl virsikukorjajana Lleida linna lähedal Põhja-Hispaanias.
Autor: Reuters/Scanpix
„Me teenime raha ainult üks kord aastas,“ ütles Kataloonia Lleida piirkonna põllumees Josep Maria Salvador.

Osa Lleida provintsi farmeritest valmistub hooajatöölisi vastu võtma ajal, mil koroonanakatumiste arv kiirelt kasvab ja hooajatöölised võivad puhangule hoogu juurde anda, kirjutab El País.

Josep Maria Salvador ütleb, et alustab õunakorjamisega 4. augustil. „Praegu on kogu mu raha nendes puudes. Kui ma saan koroonaviiruse, siis mädanevad õunad siiasamma ja ma pole mitte ainult haige, vaid ka laostunud.“

Salvador hoiab alati kõigist vähemalt kolm meetrit kaugemale ja on nädalaid oma kontaktid teiste inimestega miinimumis hoidnud. Ta üritab koroonaviirusest eemale hoida, mis pole nende väiksesse külla veel jõudnud, kuigi vaid 35 kilomeetri kaugusel Lleida linnas on see levinud. Piirkond sõltub aga suuresti põllumajandusest.

Nädala eest kahekordistus Lleida piirkonna koroonasse nakatumise arv ja nende hulgas on puu- ja juurviljakoristajaid vähemalt kümmekonnast firmast. Haiglaravi vajas pühapäeval 142 inimest, neist 19 intensiivravi. Uued piirangud sarnanevad üsnagi pandeemiaaegsetega.

Loe täismahus artiklit Äripäeva veebist.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751