Autor: Tõnu Tramm • 2. september 2020

HKScani logistikadirektor: mõnes mõttes on see kriis ettevõttele hea

Mõnes mõttes on selline kriis ettevõttele hea, sest paneb asju teistmoodi nägema, ütles HKScani Baltikumi logistikadirektor Tarmo Rei 25. augustil konverentsil Laoseis 2020.
HKScan Baltikumi logistikadirektor Tarmo Rei
Foto: Harro Puusild

"Mõnes mõttes on selline kriis ettevõttele hea. See paneb asju nägema teistmoodi ja toob inimesed mugavustsoonist välja," rääkis HKScani logistikadirektor Tarmo Rei 25. augustil Äripäeva teemaveebi Logistikauudised.ee konverentsil "Laoseis 2020".

"See, kui me vaatame kriisi kui üdini negatiivset nähtust, ei vii elu edasi. Peame võtma kaasa selle, mis on kasulik ja minema edasi," rääkis Rei.

Rei lisas, et võib-olla oleks praegu mõistlik mõelda koguni nii, et Covidi teema on nagu üks puue, millega peame lihtsalt õppima elama. "Nagu oli meie jaoks see, kui maailmas ringles seakatk. Juba toona tegin omale selgeks, et see on puue ja meie peame tegema kõik selleks, et see ei laastaks meie äri," kõneles Rei.

Kriis pani rohkem suhtlema

Üks tähelepanek on aga näiteks see, et töötajad on võtnud vähem haiguslehti, jätkas HKScani logistikadirektor. "Siin on kindlasti üks põhjus see, et nad hoolivad rohkem hügieenist ja teevad kõik selleks, et kriisiajal mitte haiguslehele jääda. Minu 15 aasta pikkuse karjääri jooksul on juulikuu olnud alati kõige raskem kuu, kui saabub puhkuste aeg. Miskipärast kasvab siis kohe ka haiguslehtede arv," rääkis Rei ja küsis, kas tõesti haigusest, ilusatest ilmadest või hoopis marjahooajast tulenevalt on see aasta haiguslehtede arv tõesti vähenenud.

"Samuti pani kriis meeskonda omavahel rohkem suhtlema, sest kõikide elukorraldus muutus täielikult ja kõikidega tuli personaalselt suhelda. Alati püüdsime kõikidele vastu tulla ja see tänutunne mis vastu tuli, oli väga hea tunne. Inimestel tõesti silmad säravad teadmisest, et nende vajadustega arvestatakse ja tekkis selline hoopis teistmoodi meeskonnatunnetus," jätkas Rei.

Rei lisas, et kui on kriis, tuleb inimestega suhelda, rääkida ja neile võimalikult palju ka vastu tulla. "Kuna oleme sellistel hetkedel natuke nagu eesliinil, ehk rahva toiduga varustajad, siis ka inimesed tajuvad seda. Märksa rohkem on laos sellist sirge seljaga käimist ja uhkust, et me saame midagi ära teha. See oli väga positiivne."

Konverents "Laoseis 2020" toimus 25. augustil Ülemiste Loft Office´is.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960