Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. september 2020

Syngenta avas Šveitsis maailmatasemel tootmisüksuse

Syngenta Group avas 2. septembril oma esimese suurema tootmisüksuse pärast grupi moodustamist juunis 2020. See samm tähistab suurt strateegilist investeeringut kontserni taimekaitseärisse.
Uus tootmisüksus Muttenzis.
Foto: Business Wire

Samuti on see oluline etapp grupi üldises strateegias, mis on suunatud kasvu edendamisele, tarne täiustamisele ja turuliidri positsiooni säilitamisele taimekaitsesektoris. Varem oli tehast opereerinud farmaatsiaettevõte Novartis. Viimase 70 töötajat tulevad Syngentasse üle.

„Oleme uhked, et käivitasime tootmise Muttenzis, Šveitsis. See investeering arendab edasi meie taimekaitsestrateegiat ja näitab meie usaldust taimekaitsealase innovatsiooni teostajate vastu. See tugevdab ka meie pühendumust Šveitsi riigile,“ sõnas Syngenta Grupi tegevjuht Erik Fyrwald.

Uus 23 000 ruutmeetri suurune tootmisüksus Muttenzis pakub paindlikke ja mitmeotstarbelisi tootmisliine uute taimekaitsevahendite väljatöötamiseks. Uus tehas asub kontserni tehnilise arenduskeskuse lähedal, mis hõlbustab uute toodete üleminekut proovitehaselt täiemahulisele tootmisele.

Kui omandiõiguse üleminek toimus 1. septembril 2020, siis plaanitakse tegevust alustada 2021. aasta I kvartalis.

Omandatud tootmispksuse avamine - linti lõikavad läbi Jon Parr, Eric Scheidegger, Thomas Weber ja Tom Gray.
Foto: Business Wire

Syngenta Grupi taimekaitseäri juht Jon Parr ütles, et tunti vajadust täiendava tootmisvõimsuse järgi ning uue tehase asukoht sobib samuti suurepäraselt nende olemasolevasse portfelli. Parr lisas, et tal on hea meel, et praegusel keerulisel ajal selline asi teoks sai ja on suudetud säilitada ka töökohti ning tervitada uusi kolleege, kes selle tehinguga üle tulid. "Loodame, et saame tulevikus kasu nende sügavast asjatundlikkusest," lisas Parr.

Omandamine näitab ka Syngenta Grupi jätkuvaid pingutusi oma tugeva kohaloleku suurendamiseks Šveitsis, kus asub kontserni peakontor. Syngenta Group on kindel, et Šveits jääb kontserni kui uuendusliku ettevõtte jaoks usaldusväärseks asukohaks: peakorterist teadus- ja arendustegevuse ning tootmiseni, pakkudes häid ja paindlikke töötingimusi ning avatud ekspordivõimalusi. See on ka samm kontserni kõrgete jätkusuutlikkusstandardite saavutamisse, mis näeb ette aastaks 2030 vähendada süsiniku jalajälge 50% ja veetarbimist ning jäätmete teket 20%.

TASUB TEADA

Syngenta Group on üks maailma juhtivaid põllumajanduse innovatsiooniettevõtteid, mille juured ulatuvad enam kui 250 aasta taha. Selle 48 000 inimest enam kui sajas riigis püüavad põllumajandust muuta läbimurdeliste toodete ja tehnoloogiate abil, mis mängivad olulist rolli toiduahelas, et toita maailma ohutult, jätkusuutlikult ja austades meie planeeti. Šveitsi peakontor ja Hiina omanduses olev kontsern ammutab jõudu oma neljast äriüksusest - Syngenta Crop Protection, mille peakontor asub Šveitsis, Syngenta Seeds peakontoriga Ameerika Ühendriikides, ADAMA peakontor Iisraelis ja Syngenta Group Hiinas -, mis pakuvad valdkonna juhtivaid võimalusi teenindamiseks kliente kõikjal.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960