Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. september 2020

Vaata, kes võistlevad sel aastal Eesti Künnimeistrivõistlustel

Eesti künnimeister selgub juba sel nädalal. Tänavusel, järjekorras 46. võistlusel, künnavad võidu 12 võistlejat. Selgub meister tavaatradel, meister pöördatradel ja valitakse parim noorkündja. Sel aastal ühtegi vabaklassi võistlejat osalema ei registreerunud.
Eesti Künnimeistrivõistlused toimuvad 18. ja 19. septembril Kuremaal, Jõgeva maakonnas.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Eesti Künnimeistrivõistlused toimuvad 18. ja 19. septembril Kuremaal, Jõgeva maakonnas. Esimesel päeval küntakse kõrrepõldu ja teisel rohumaad.

“Kõige olulisem on, et võistlused toimuvad nii nagu plaanitud, kuigi veidi tagasihoidlikumalt. Meie ülesanne on praeguses olukorras võistlused ohutult läbi viia ja vältida liigset rahva kogunemist. Sestap ei ole tänavu võistlustel publikule mõeldud atraktsioone, ära jääb ka VIP-künd. Keskendume vaid võistluskünnile,” lausus Eesti Künniseltsi vedav Margus Ameerikas.

Korraldajad kinnitavad, et nii võistlejad, kohtunikud kui korraldustiim on põldudel piisava distantsiga ja järgitakse kõiki ohutusnõudeid ning vabas õhus toimuva ürituse puhul on oht koroonaviirusesse nakatuda minimaalne.

Võistlejad ja kohtunikud kogunevad Kuremaa tuuleveski juurde reede hommikul varavalges, kella 7.30st. Kell 8.30 algab platside loosimine, sellele järgneb proovikünd. Eesti 46. künnivõistluste avamine toimub kell 13.00 ning siis siirduvad võistlejad kündma kõrrepõldu. Laupäeval, 19. septembril, alustatakse rohumaa võistukünniga kell 10.10. Kell 15.00 on võistlus läbi ja toimub autasustamine.

TASUB TEADA

Eesti künnimeistrivõistlusi on peetud alates 1965. aastast ja vaid korra (1973) jäid võistlused suu- ja sõrataudi tõttu ära. Seekordsed meistrivõistlused toimuvad 46. korda.

Võistlejad 46. Eesti Künnimeistrivõistlustel Kuremaal 18.-19. 09. 2020.

Võistleja Klass Esitaja (seisuga 15.09.2020)

1. Kaspar Järvala MK TA Kaspar Järvala künniklubi

2. Raido Kunila MK TA Dotnuva Baltic

3. Mark-Hubert Heil MK TA Järva PM

4. Keido Õunapuu NK TA Olustvere TMK

5. Joonas Valk NK TA Olustvere TMK

6. Tom Adamson NK TA Olustvere TMK

7. Andres Tamm NK TA Specagra

8. Tanel Lillemäe NK TA Järvamaa KHK

9. Siim Sander NK TA Järvamaa KHK

10. Jüri Lai MK PA Taure

11. Indrek Mägi MK PA Olustvere TMK

12. Priit Puuorg MK PA Kaspar Järvala künniklubi

Selgitused:

MK TA – meistrite klass tavaatradel

MK PA – meistrite klass pöördatradel

NK TA – noorte klass tavaatradel

Sündmuse korraldab Eesti Künniselts koostöös Eesti Taimekasvatuse Instituudi, Jõgeva vallavalitsuse, Jõgeva Agronoomide Seltsi ja AS-iga A. Tammel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960