Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 9. oktoober 2020

Fotod: Põllumajandustootjad kogunesid Olustverre konverentsile

2. oktoobril kogunesid põllumajandustootjad Olustverre, et seal maha pidada traditsiooniline konverents „Põllumees kui tippjuht“. Päeva tipphetkeks oli muidugi sektori tippjuhi väljakuulutamine.
Põllumajandustootjad kogunesid Olustverre konverentsile.
Foto: Oleg Hartsenko

LOE LISAKS:

Põllumajanduse tippjuht 2020 on Andres Oopkaup

Päeva avasõnad lausus Olustvere Teenindus- ja maamajanduskooli direktor Arnold Pastak. Maaeluminister Arvo Aller rääkis lahti selle, millised on riigi strateegiad tulevikuks ja millega ministeerium hetkel tegev on. Ka rääkis ta sellest, mida õpiti koroonakevadest. Samuti selgitas minister tootjatele, milline on sektori rahastusplaan järgmistel aastatel.

Majandusprognoosi sektorile tegi konverentsil Swedbank ASi juhatuse esimees Olavi Lepp. COVID-19 mõjudest ja sellest, kuidas edasi, arutles Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor ning COVID-19 tõrje teadusnõukoja juht Irja Lutsar.

Sisukate ettekannetega astusid üles veel endine diplomaat Harri Tiido, Tartu Ülikooli genoomika instituudi direktor Mait Metspalu ning kirjanik ja ajakirjanik Mart Kadastik.

Põllumajanduse tulevikuteemadel rääkis Vaklak OÜ juhatuse liige Margus Muld. Ta tõi kuulajateni turul toimuva - mis on juhtunud piima, liha ja teraviljahindadega ning kuidas on muutunud tootmissisendite hinnad. Loomulikult peatuti ka tööjõu ja töötasude teemal. Muld prognoosis ka järgmise kümne aasta trende põhilistel toodetel - piim, vili ja liha.

Päeva lõpetas arutelu jätkusuutliku põllumajanduse ja kliimamuutuste teemadel. Maaeluministeeriumi nõunik Ruve Šank selgitas enne vestlusvooru, kuidas kliimamuutused on mõjutanud põllumajandussektorit. Vestlusvoorus osalesid, koos Ruve Šankiga, veel Tallinna Ülikooli dotsent Mihkel Kangur, Keskkonnaministeeriumi kliimaosakonna nõunik Janika Laht ja vastne sektori tippjuht, Crocus OÜ juhatuse liige Andres Oopkaup. Paneeli juhtis Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg.

Tipp-põllumehed Olustveres. Fotod: Oleg Hartšenko.
Foto: Oleg Hartsenko
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960