Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 12. oktoober 2020

EPA2020: Latter NT tutvustab messil uut Xtra Press separaatorit

14.-15. oktoobril toimuval põllumajanduse aastanäitusel EPA2020 on Latter NT OÜ esitlemas uut Xtra Press separaatorit.
Latter NT tutvustab messil uut Xtra Press separaatorit.
Foto: Latter NT OÜ

Tegu on USAs toodetud separaatoriga, mis on mõeldud lehmade allapanu valmistamiseks lägast. Seade on väga suure toolikkusega ja mõeldud kasutamiskes eelkõige suurtes farmides.

Tee sõnnikust allapanu. Läga sisaldab märkimisväärses koguses seedimata kiudaineid. See kiud eraldatakse separeerimise ja vedeliku väljapressimise teel ning saadakse pehme, kohev ja lõhnatu allapanu. Taaskasutatud allapanu on kulutõhus. Allapanu igapäevasel tootmisel kaob vajadus seda varuda võrreldes ostetava allapanuga. Kokkuvõttes vähenevad sõnniku laotamise ja ladustamise kulud.

Suurema tootlikkuse ja parema kuivainesisalduse saamiseks soovitame Xtra Press separaatorit kombineerida US Farm ekraan-sõel separaatoriga.
Foto: Latter NT OÜ

Lihtne käsitleda. Sõnnik, määrdunud allapanu ja reovesi kogutakse, homogeniseeritakse ja separeeritakse. Eraldatud vedelik koos allapanu jaoks mittevajalike ainetega suunatakse vedelsõnnikuhoidlasse. Eraldatud tahke materjal (allapanu) jaotatakse seejärel asemetele allapanulaoturi abil 2-6 korda nädalas.

Xtra pressi eelised

Ainulaadse vibreeriva sõela peamised eelised on järgmised:

• Suurenenud läbilaskevõime (+50%), töötab vähem tunde päevas.

• Suurem toote kuivus (+5%) tagab allapanu suurepärase kvaliteedi.

Vaata seadet tutvustavat videot SIIT.

Pressil on üleni roostevabast terasest korpus ja roostevabast terasest ülitäpne 4-osaline sõel. Süsteemil on usaldusväärse ülekandega ajam. Seadet on lihtne ja ökonoomne hooldada.

Võimalus toota piiramatus koguses kvaliteetset allapanu tagab lehmadele maksimaalse mugavuse. Pikem ja kvaliteetsem puhkeaeg soodustab tootmise suurenemist!

Tänu automatiseeritud pneumaatilistele vastusurveluukidele on tagatud stabiilne kuiva fraktsiooni kuivainesisaldus kuni 40% ja selle püsiv kvaliteet.

MIS ON MIS

14.-15. oktoobrini 2020 toimub Tartus Eesti Rahva Muuseumis teist korda põllumeeste oma suursündmus Eesti Põllumajanduse Aastanäitus EPA2020. Uuri messi kohta lisainfot SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960