Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. oktoober 2020

EPA2020: Dimedium rõhub looma heaolule

14.-15. oktoobril toimuval põllumajanduse aastanäitusel EPA2020 pakub Dimedium piimkarjakasvatajatele innovaatilisi farmilahendusi - just selliseid, mis peavad silmas loomade heaolu.
Ventilaator Cyclone 360.
Foto: Dimedium AS

Dimediumi Smart Farmi väljapanekul saab esmakordselt tutvuda heaolulahenduste lipulaeva Bioret Agri innovaatiliste põrandakatete, asememadratsite ja Cyclone360 ventilaatoriga.

Bioret Agri on 1993. aastal loodud Prantsuse ettevõtte kes on olnud suunarajajaks loomade heaolu valdkonnas. Maailmas on üle 1 200 000 lehma, kes elavad turvaliselt ja mugavalt tänu Bioret Agri innovaatilistele ja teaduspõhiselt loodud toodetele.

Mugavad Magellani põrandakatted

Magellan põrandakate piimafarmidele on Bioret Agri mitmete auhindadega pärjatud toode. Magellan sobib nii sõnnikukäikudesse kui ka lüpsiplatsi ootealadele ja seda saab paigaldada nii vanema farmi betoonpõrandale kui ka teistele pindadele.

Magellani põrandakattel on järgmised omadused:

• Libisemisvastased nagad kindlaks jalgealuseks;

• Kitsad kanalid pealispinna surve leevendamiseks ja äravoolu tekitamiseks;

• Mediaankanalid paremaks õhutuseks ja vedelike ärajuhtimiseks;

• Pikikanalid vedelike hoiustamiseks kuni järgmise skreeperi lükkamiseni.

Magellani isekuiveneval põrandakattel tunnevad lehmad end mugavalt ja turvaliselt. Ebamugavad asendid ja koormus liigestele väheneb. Nende kehahoiak on parem ja nad naudivad loomulikku liikumisvabadust. Kasutades Magellani põradakatet on lehmade eluiga pikem, ravikulud väiksemad ning suureneb toodangu maht.

Cyclone 360 vähendab loomadel temperatuurist tingitud stressi

Soe õhk moodustab lehma nahapinnale nähtamatu kile, mis ei võimalda kehalt sooja eraldumist. Õhu ventileerimise üks olulisi eesmärke farmis on see kile piisava õhuringlusega eemaldada.

Kui tavalised ventilaatorid segavad õhku ainult enda all, siis Cyclone 360 tark ventilaator muudab õhu 360 kraadi enda ümber suure kiirusega ühtlaseks. Optimaalsel kiirusel katab ta enda ümber enam kui 18meetrise diameetriga ala. Aktiivne õhuvool (0,5 kuni 4 m/s) liigub ülevalt alla ja aitab lõhkuda looma nahapinnale tekkinud sooja isoleeriva kile, aktiveerides taas naha loomuliku temperatuuri reguleerimise.

Ideaalseks temperatuuriks piimalehmale peetakse 5-15 kraadi. Alates 20 soojakraadist on suure õhuniiskuse korral juba lehmade heaolu häiritud ja algab kuumastress.

Cyclone 360 vähendab loomadel temperatuurist tingitud stressi, suurendab lehmade heaolu ja optimeerib piimatoodangut. Samuti vähendab Cyclone 360 õhuniiskust ja aitab hoida põranda kuivemana, parandades nii sõrgade ja udara hügieeni isegi külmema ilmaga.

Lisaks on igaühel võimalik messil omal nahal testida, kui lõõgastavalt toimib lehmakrats.

MIS ON MIS

14.-15. oktoobrini 2020 toimub Tartus Eesti Rahva Muuseumis teist korda põllumeeste oma suursündmus Eesti Põllumajanduse Aastanäitus EPA2020. Uuri messi kohta lisainfot SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960