Autor: Põllumajandus.ee • 27. oktoober 2020

Aasta põllumehe tiitli pälvis Kaja Piirfeldt Harjumaalt

Täna riigikogu konverentsikeskuses peetud aasta põllumehe konverentsil kuulutati tiitlivõitjaks Harjumaa piimatootja ja põllumeeste koolitaja Kaja Piirfeldt Remmelgamaa osaühingust.
Riigikogu konverentsikeskuses peetud aasta põllumehe konverentsil kuulutati tiitlivõitjaks Harjumaa piimatootja ja põllumeeste koolitaja Kaja Piirfeldt Remmelgamaa osaühingust.
Foto: Andras Kralla

„Remmelgamaa talu tegeleb juba 30 aastat piimakarjakasvatusega, viimased 17 aastat minu osalusel ja viimased seitse aastat ka minu juhtimisel,“ teatas aasta põllumees 2020 Kaja Piirfeldt. Tänavune tiitlivõitja on talupidaja, põllumeeste koolitaja ja noortalunike eestvedaja, kes on valitud mitmel korral Harjumaa parimaks piimatootjaks. Remmelgamaa talus on puhtatõuline holstein friisi kari ja lehmade väljalüps on üle 11 000 kg lehma kohta aastas.

„Võin uhkusega öelda, et mul on üks Eesti parimaid piimakarjasid,“ tõi esile Kaja Piirfeldt.

Perenaine on rajanud Remmelgamaa OÜsse kaasaegse piimafarmi koos söödaruumiga ja tegeleb juba aastaid ka tõuaretusega. Talukarjas on 81 holsteini tõugu lehma, lisaks sama suur noorkari. Maad haritakse kaasaegse tehnoloogiaga 200 ha, sellest 150 ha on omandis.

„Mul on puhtatõuline holstein-friisi kari, ma seemendan oma loomad ise, valin pullid ise, sest pean tõuaretust väga oluliseks,“ rõhutas perenaine Kaja, kes on aastatega oma talukarja väljalüpsi korralikult suurendanud.

Loe lisaks
President Kaljulaid: põllumajanduspoliitikat muutes peab andma aega kohanemiseks

„Kui käisin põhikoolis, juba siis lüpsin lehmad ja söötsin loomad ka üksi ära, kui vaja,“ rääkis söakas taluperenaine, kelle tööpäevast suur osa möödubki laudatöödel.

Lisaks õpetab Kaja Piirfeldt Järvamaa Kutsehariduskeskuses põllumehi, korraldades praktikatunde ka oma eeskujulikult majandatud talupidamises. MTÜ Noortalunikud juhatuse esimehena on Kaja Piirfeldt tõusnud aastatega põllumajanduses tegutsevate noorte eestkõnelejaks ja liidriks. Piirfeldt kannab parima kutseõpetaja tiitlit, ta on uhke oma igapäevase lauda- ja põllutöö üle, inspireerides sellega noori põllumehi maatööd jätkama.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960