Autor: Anu Jõgi • 3. november 2020

Vjatšeslav Leedo lihaäri kukkus miinusesse

Vjatšeslav Leedo
Foto: Raul Mee
Lihatootjaid, -töötlejaid ja -müüjaid koondav Vjatšeslav Leedo firma VL Investeeringud jäi eelmisel aastal üle miljoni euro suurusesse kahjumisse.

Viimastel aastatel on ettevõte paarisaja tuhande euro suuruses kasumis olnud.

Täpsemalt oli VL Investeeringute konsolideeritud ärikahjum 1,1 miljonit eurot ja puhaskahjum ligi 1,3 miljonit eurot.

Gruppi kuuluvad Saaremaa Lihatööstus OÜ koos loomakasvatusega tegelevate tütarettevõtetega Audla OÜ, Muhu Farmid OÜ, Pöide AG OÜ ja Saaremaa Lihatööstus Finland OY.

VL Investeeringute käive kasvas aastaga veidi, 19,8 miljonilt eurolt 20,6 miljonile eurole.

Lõviosa lihakaubast müüdi Eestis, 74 000 euro eest kaupa müüdi Lätis ja 10 000 eest Leedus.

Ettevõttes töötas eelmisel aastal täistööajale taandatult keskmiselt 205 inimest, mida on ühe võrra vähem kui aasta varem.

VL Investeeringutel on varasematest aastatest alles 1,7 miljonit eurot jaotamata kasumit.

Vjatšeslav Leedo kinnisvarainvesteeringuid haldav Holostovi Kinnisvarainvesteeringud seevastu teenis eelmisel aastal 1,2 miljoni euro suuruse ärikasumi, aasta varem oli see firma ligi poole miljoni euro suuruses kahjumis.

Ettevõtte laenukoormus on aastaga märgatavalt kasvanud, kui 2018. aasta lõpuks ulatus pikaajaliste laenude maht 18,4 miljoni euroni, siis eelmise aasta lõpus oli laene 26,4 miljoni euro eest ehk pea poole rohkem. Ligi pool miljonit eurot pani ettevõte kõrvale võimalike koroonakahjude tarbeks.

Jaotamata kasumit on ettevõttesse kogunenud 39 miljonit eurot.

Holostovi Kinnisvarainvesteeringute alla kuulub terve hulk kinnisvaraga seostud valdkondades tegutsevaid ettevõtteid. Grupis on aga ka Saarte Häält välja andev ja raadiokanalit pidav Kadi Raadio, tarkvara rakendav Tuule Piletikeskus ja aiamajade tootja Saare Erek.

Konsolideerimisgrupi ettevõtetes töötas eelmisel aastal kokku keskmiselt 170 töötajat.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960