Autor: Põllumajandus.ee • 9. november 2020

COVID-19 kriisi mõjusid leevendavat erakorralist toetust taotleb 48 toidutöötlejat

4. novembril lõppes Eesti maaelu arengukava 2014-2020 raames toidutöötlejatele antava COVID-19 puhangust tingitud erakorralise ajutise abi taotluste vastuvõtt. Kokku esitati 48 taotlust summas 616 000 eurot.
COVID-19 kriisi mõjusid leevendavat erakorralist toetust taotleb 48 toidutöötlejat.
Foto: Pixabay

„Esitatud taotluste põhjal võib öelda, et maailma tabanud koroonakriis on meie toidutöötlejate tegevust oluliselt mõjutanud. Taotlejad on müügiedendusplaanides välja toonud tegevused, millega nad soovivad siseneda nii lähi- kui kaugturgudele. Lisaks lähiriikidele plaanitakse uute toodete ja tehnoloogiatega siseneda näiteks Lõuna-Korea, Hiina ja Jaapani turgudele. Toetust küsitakse peamiselt välismessidel osalemiseks, tootearendustegevusteks, turunduskampaaniateks jms," ütleb Arengutoetuste osakonna arendusbüroo juhataja Rauno Aun.

Tabelis on välja toodud taotlejate arv ja taotletud summad maakondade lõikes:

Taotlejate arv ja taotletud summad maakondade lõikes.
Foto: PRIA

Toetus on mõeldud toidutootjatele ja -töötlejatele, kes on mikro-, väikese või keskmise suurusega ettevõtjad ning kelle ettevõtete tegutsemisvõimalusi on COVID-19 pandeemiast tingitud piirangud oluliselt kahjustanud. Toetus aitab lahendada likviidsusprobleeme, mis on tekkinud COVID-19 kriisi tõttu neil ettevõtetel, kes turustavad põllumajandustooteid ja toidukaupu välisturgudel. Toetust antakse kriisikahjude osaliseks hüvitamiseks kavandatud teavitus- ja müügiedendustegevusteks.

Toetuse suurus sõltub ettevõtja taotluse esitamisele vahetult eelnenud majandusaasta käibest ja võib ulatuda maksimaalselt 25 000 euroni ettevõtja kohta. Eelarves on toetuseks ette nähtud 1 522 000 eurot.

PRIA hindab taotlusi määruses toodud hindamiskriteeriumite alusel ja teeb taotluse rahuldamise või rahuldamata jätmise otsuse 30 tööpäeva jooksul alates taotluse esitamise tähtajast. Toetus makstakse välja 2020. aastal.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960