Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. november 2020

Tartus koguneb põllumajanduse koorekiht

Täna, 26. novembril, toimub Tartus V SPA konverentsikeskuses Äripäeva teemaveebi Põllumajandus.ee konverents „Põllumajanduse Äriplaan 2021“, kus sektori ettevõtjad seavad plaane järgmiseks majandusaastaks.
Täna kohtub sektor Tartus.
Foto: Põllumajandus.ee

Milline on hetkel majanduse olukord ja mis toimub finatsmaailmas, sellest tuleb konverentsile rääkima SEB Pank. SEB jaepanganduse suurklientide osakonnajuhataja Ethel Kitter ja juhataja asetäitja Kaupo Karoles toovad kuulajateni ka panga nägemuse sektorist ja räägivad lahti millised on nende panga finantseerimise põhimõtted.

Laval vaid ettevõtjad! Konverentsil võtavad sõna sektori arvamusliidrid, kes räägivad oma nägemusest sektori tulevikust, peamistest murekohtadest ning oma ettevõtte põhjal järgmise aasta plaanidest.

Tänavune vilja-aasta oli meie põllumehele hea, mis aga toimub maailma viljaturul laiemalt, sellest tuleb aru andma Viljamaaklerfirma Copenhagen Merchantsi äriarenduse juht Indrek Aigro. Lisaks viljale räägime ka kartulist – sellest kuidas kartul põllult potti jõuab, tuleb rääkima Kartul Simunast esindaja Alo Põldmaa.

Koroonakriis tõi esile sektori ühe valukoha – tööjõupuudus takistas reaalselt saaki korjamast. Lihttööle ei soovinud eestlased ka segasel koroonaajal tulla, samas võõrtööjõu tulek Eestisse oli keeruline ja vahepealsel ajal lausa võimatu. Kuidas siiski toime tuldi ja mida sellest kõigest õpiti, sel teemal arutleb konveretsil Marjamaa talu OÜ juhatuse liige, Maasikakasvatajate Liidu eestvedaja Elke Lillemets.

Konverentsilt ei puudu ka aianduse teema. Sel aastal räägime targast aiandusest ja sellest kuidas luua Eestist rahvusvahelist põllumajandusbrändi – sõna saab Click & Grow tegevjuht Mattias Lepp.

Vesiviljeluse ja kalakasvatuse uudised toob kuulajateni PRFoods ASi juhatuse liige Indrek Kasela. Kas ja kuidas kriis mõjutas lihaveisekasvatussektorit räägib Baltic Vianco OÜ juhatuse liige Janek Mustmaa. Trigon Dairy Farming Estonia nõukogu esimees Joakim Helenius võttab kokku piimaturul toimuva.

Teema, kas esindada end ise või läbi põllumeeste organisatsiooni, püstitab konverentsipäeval TÜ Vooremaa Viljakasvatajad juhatuse liige Raul Soodla.

Konverentsipäeva võtab kokku põllumajandussektori tippjuht, Crocus OÜ juhatuse liige Andres Oopkaup. Konverentsipäeva veab Dimedium ASi nõukogu esimees Kadri Kullman.

Traditsiooniliselt toimub konverentsil Äripäeva Põllumajandustootjate TOPi võitjate autasustamine. Auhinnad TOPi esikolmikule annab üle Ilja Fenenko ärinõustamisettevõttest KPMG. Fenenko annab sektorile ka ülevaate, millisena ärinõustamisfirma sektori olukorda ja tulevikku näeb.

Konverentsil on osalemas enam kui 120 ettevõtjat ja seda nii saalis kui veebivahendusel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960