Autor: Põllumajandus.ee • 4. detsember 2020

Kohtus PRIA võitnud ettevõtja: meile põhjustatud mainekahju on katastroofiline

Pärnumaa tuntuim põllumajandusettevõte OÜ Halinga, Eesti Hobusekasvatajate Selts, MTÜd Rannakalad ja Kalatex Liu külas on näited Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametiga (PRIA) aastaid kohut käinutest. Kuigi amet seljatab enamiku vaideid, jääb ligi viiendikul juhtudest õigus neile, kes tõestavad toetuse sihipärast kasutamist.
Liu kalasadam Pärnumaal.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

„Kus pole kaebust, seal pole kohut,” ütleb Pärnu kandi vanasõna, mis sobib Liu juhtumi kohta, kus PRIA alustas järelevalvet toetust saanud MTÜde üle kohaliku kalurkonna esindaja vihje alusel. Vihjaja väitis, et neil puudub juurdepääs Liu sadama hoonele, mis oli toetuse abil ehitatud, et pakkuda kohalikele kaluritele kala esmaladustamise võimalust, kirjutab ajaleht Postimees.

Ameti selgituse järgi sai kalatöötlemisega tegelenud ettevõtja tootmise käivitamisest toetuse abil püstitatud Liu sadamahoones teiste tootjatega võrreldes konkurentsieelise, kuna ei ole pidanud investeerima samaväärselt tootmishoone püstitamisse.

Järelevalve tulemusena küsis PRIA Rannakaladelt 429 376 ja Kalatexilt 299 317 eurot tagasi. Avalikkuses nimetati arendajaid skeemitajateks, sest väidetavalt ei kasutanud nad toetusega ehitatud rajatisi ja seadmeid piirkonna kalurite tarbeks, vaid hoones fileerisid OÜ Liu Fishi töölised imporditud kala.

Loe pikemalt Postimehest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960