Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. detsember 2020

Atria hakkab Hiinas sea- ja linnuliha promoma

Atria osaleb Euroopa Liidu poolt rahastatud Hiina turu ekspordi edendamise projektis, mille eesmärgiks on tõsta Hiinas teadlikkust Soome sea- ja linnulihast, annab Atria OY pressiteate vahendusel teada.
Hiina turu jaoks pakendatud Atria toodang.
Foto: atria.fi

Euroopa Liit on eraldanud põllumajandustoodete reklaamimiseks ligi 3 miljonit eurot ekspordi edendamise kampaania läbiviimiseks Hiina turul. Projekti eesmärgiks on edendada sea- ja linnuliha eksporti.

Projekt “Euroopa sealiha ja linnuliha - kvaliteetne liha, õnnelikud inimesed” viiakse ellu koostöös Soome toiduliidu Finfoodi ning selle liikmesettevõtete HKScani ja Atriaga, kes mõlemad ekspordivad sealiha Hiinasse. Kodulindude puhul on ekspordilubadega seotud protsess pooleli.

„Selles projektis on meie eesmärk teha kampaania, mis kestab mitu aastat ja on Hiina turul laialt nähtav. Atria on mitu aastat sealiha Hiinasse eksportinud ja see ühine turundustöö annab meile laiemad võimalused Hiina suunal ekspordi kasvatamiseks,“ rääkis Atria ekspordijuht Jani Vänskä.

ELi rahastatud teabekampaania rõhutab ELis ja Soomes vastutustundlikult toodetud ja kvaliteetse sea- ja linnuliha ohutust, jälgitavust ja head maitset. Kampaania eesmärk on tõsta tarbijate teadlikkust Euroopa sealiha- ja linnulihatoodetest Hiinas ning jõuda lisaks tarbijatele ka toidutööstuse huvigruppideni. Kampaaniat on esialgu plaanis viia läbi neljas Hiina suuremas linnas: Peking, Shanghai, Zhengzhou ja Chongqing.

„Hiina on ELi põllumajanduse ekspordi kasvu jaoks üks kõige lootustandvamaid ja atraktiivsemaid turge. Soome on teinud Hiinas head ekspordiedendustööd ja meie kampaania jätkab seda tööd, ” ütles FinFoodi tegevdirektor Anni-Mari Syväniemi.

„Hiina tarbijad hindavad Soome puhast, antibiootikumideta toodetud sealiha. Loodame, et tulevikus suudame linnuliha pakkuda ka Hiina tarbijatele,“ lisas Vänskä.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960