Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. veebruar 2021

FAO: toidukaupade hinnad kasvavad

Ülemaailmsed toidukaupade hinnad jõudsid 2020. aastal tervikuna kolme aasta kõrgusele, tõustes 3,1% kõrgemale võrreldes 2019. aastaga, kuid siiski tunduvalt alla 2011. aastal saavutatud tipptaseme. Suurim tõus detsembris oli taimeõlil, järgnesid piimatooted, liha ja teravili.
Piimatoodete hinnad tõusid detsembris novembriga võrreldes 3,2%, mis on ka seitsmes tõus järjest.
Foto: Unsplash

Piimatoodete hinnad tõusid detsembris novembriga võrreldes 3,2%, mis on ka seitsmes tõus järjest. Kõigi indeksisse kuuluvate piimatoodete rahvusvahelised hinnad tõusid detsembris, mida toetas tugev ülemaailmne impordinõudlus, mure kuivemate ja soojemate ilmastikutingimuste kahjuliku mõju pärast Okeaania piirkonna piimatootmisele, samuti toetas kasvutrendi ka Lääne-Euroopa kõrge sisenõudlus ja mõnede piimatoodete tootmise mahajäämus. 2020. aasta kokkuvõttes langesid piimahinnad siiski 1% võrreldes 2019. aastaga. Erinevate piimatoodete seas registreeris teravaima languse või hind, millele järgnes täispiimapulber, kallinesid lõssipulbri ja juustu hinnad.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960